لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۲

سرمنشی ملل متحد یک دیپلمات ترکی را به حیث هماهنگ کننده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد


فریدون سینیرلی اوغلو از سوی سرمنشی ملل متحد به حیث هماهنگ کننده ویژه در امور افغانستان تعیین شد.
فریدون سینیرلی اوغلو از سوی سرمنشی ملل متحد به حیث هماهنگ کننده ویژه در امور افغانستان تعیین شد.

در حالی که قرار است سازمان ملل متحد در اول ماه می میزبان نشست ویژه‌ای در بارۀ افغانستان باشد، انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد، فریدون سینیرلی اوغلو، نمایندۀ دایمی پیشین ترکیه در این سازمان را به عنوان هماهنگ کنندۀ ویژه در امور افغانستان تعیین کرده است.

سرمنشی سازمان ملل متحد دیروز سه‌شنبه در این مورد در بیانیه‌ای از آقای اوغلو خواست که به گونۀ مستقل وضعیت موجود را بررسی و پیشنهادات خود را برای حل مشکلات کنونی افغانستان به سازمان ملل متحد ارائه کند.

در این اعلامیه آمده است که انتصاب آقای اوغلو بر اساس قطعنامۀ شماره ۲۶۷۹ شورای امنیت سازمان ملل متحد صورت گرفته است.

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد از انتصاب آقای اوغلو استقبال کرده و در توییتر خود نوشته، معتقد است که او وضعیت بحرانی کنونی افغانستان را با جامعۀ جهانی هماهنگ خواهد کرد.

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین امریکا در امور صلح افغانستان نیز از انتصاب فریدون اوغلو به این سمت قدردانی کرده و در توییتر خود نوشته که آقای اوغلو دارای تجربه و مهارت‌های ارزیابی فراوان است.

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین امریکا در امور صلح افغانستان
زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ پیشین امریکا در امور صلح افغانستان

خلیلزاد نوشته است که نشست سازمان ملل متحد در روز اول ماه می باید نقشۀ راه تعامل جامعۀ جهانی با افغانستان را فراهم کند و این کار تعیین کنندۀ ماموریت فریدون اوغلو خواهد بود.

قرار است نشست سازمان ملل متحد برای ارزیابی وضعیت کنونی افغانستان در اول ماه می در دوحه، پایتخت قطر برگزار شود.

هنوز مشخص نیست که طالبان به این نشست دعوت شده اند یا نه، اما نمایندگان کشورهای مختلف در آن شرکت خواهند کرد و این نشست را انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد میزبانی می‌کند.

پیش از این امینه محمد، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفته بود که در کنفرانس دوحه علاوه بر وضعیت کنونی افغانستان، موضوع به رسمیت شناختن حکومت طالبان نیز مورد بحث قرار خواهد گرفت.

اما این اظهارات بانو محمد در داخل و خارج از افغانستان محکوم شد و واکنش‌های بسیاری را برانگیخت.

سازمان ملل متحد در حالی هماهنگ کننده و بازرس ویژه‌ برای وضعیت جاری افغانستان تعیین می‌کند که از زمان حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان محدودیت‌های شدیدی بر زنان افغان اعمال شده است که افغانستان را با بحران‌های شدیدی مواجه کرده است.

در همین حال هیدر بار، معاون بخش حقوق زنان دیدبان حقوق بشر در توییتی با یک کمپاین برخی زنان افغانستان همصدا شده و گفته که تقریباً تمام فرستادگان ویژه در امور افغانستان مرد هستند.

هیدر بار، معاون بخش حقوق زنان دیدبان حقوق بشر
هیدر بار، معاون بخش حقوق زنان دیدبان حقوق بشر

او همچنان روز گذشته گفته بود که فعالان حقوق زنان افغانستان اصرار دارند که بررسی وضعیت حقوق زنان و دختران در افغانستان باید از سوی منبعی معتبر و متخصص حقوق دختران و زنان صورت گیرد.

طالبان تحصیل دختران از صنف ششم به بالا را ممنوع کرده و همچنین آنها را از کار در تمامی نهادهای خارجی و داخلی از جمله نهادهای مرتبط با سازمان ملل متحد منع کرده اند.

همچنان زنان از رفتن به پارک‌های تفریحی، حمام‌های عمومی زنانه و ورزشگاه‌ها نیز منع شده اند.

فریدون اوغلو دیپلمات ترکی است که در سال ۲۰۱۵ وزیر امور خارجه دولت موقت ترکیه و از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۳ نماینده دائمی ترکیه در سازمان ملل متحد بود.

برخی رسانه‌های خارجی در مورد او نوشته اند که او در تعدادی از کشورهای خاورمیانه، شمال افریقا، اروپا، امریکای شمالی و آسیا از جمله افغانستان کار کرده است، اما ننوشته اند که او در افغانستان چه ماموریتی داشته است.

XS
SM
MD
LG