قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز پنجشنبه طی نشستی در عقب دروازههای بسته در مورد ممنوعیت کار کارمندان زن سازمان ملل متحد از سوی طالبان بحث کند.
این در حالیست که مقامهای سازمان ملل متحد این اقدام نو طالبان را نقض منشور این سازمان خوانده و خواستار حذف فوری آن شده اند.
رامزالاکبروف هماهنگ کننده کمکهای امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان و معاون دفتر یوناما به خبرگزاری فرانسه گفته که این ممنوعیت نقض منشور سازمان ملل متحد است و به گفته او هیچ مقامی نمیتواند به سازمان ملل متحد دستور دهد که چه کسی را به کار بگمارد و یا برعکس آن.
الاکبروف تاکید کرده که سازمان ملل متحد این اصولش را هرگز نادیده نخواهد گرفت.
به گفته او، با توجه به شناختی که از اسلام دارد این ممنوعیت به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
هماهنگ کننده کمکهای امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در افغانستان و معاون دفتر یوناما همچنان افزوده که بسیاری از کشورهای محافظه کار اسلامی در منطقه زنان را به ادامه تحصیل اجازه داده اند.
رامز الاکبروف تاکید کرد که این ممنوعیت جدید از سوی طالبان مانع تلاشهای سازمان ملل متحد برای جمع آوری کمکهای مالی در شرایطی میشود که افغانستان با بدترین بحران انسانی در جهان مواجه است.
برنامه جهانی غذا اخیراً از کمبود منابع مالی خبر داده و گفته که اگر کمکهای لازم را دریافت نکند نمیتواند که در ماه اپریل امسال به حدود ۹ میلیون نفر در افغانستان کمکهای نجات دهند را برساند.
سازمان ملل متحد خواستار بیش از چهارنیم میلیارد دالر برای کمکهای بشردوستانه به افغانستان در سال جاری میلادی شده است.
همزمان امینه محمد معاون سرمنشی سازمان ملل متحد به خبرنگاران در نیویارک گفت که این ممنوعیت آنها را بسیار ناراحت کرده و آنچه را که طالبان انجام میدهند به گفته او ضربهای به تعلیمات و اعتقادات اسلامی است.
امینه محمد گفت که با وجود ممنوعیت بر کار کارمندان زن سازمان ملل متحد از سوی طالبان، این زنان حقوق ماهانه شانرا دریافت خواهند کرد.
سازمان ملل متحد ۳۳۰۰ کارمند افغان در افغانستان دارد که حدود ۴۰۰ تن از آنها زنان اند.
از سوی دیگر لیندا توماس گرینفلد نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد هم این اقدام نو طالبان را محکوم کرده و گفته که زنان بخش مهمی از کارهای بشردوستانه استند به ویژه در افغانستان که کمکهای بشردوستانه را در دسترس آسیب پذیرترین افراد قرار میدهند.
مقامهای سازمان ملل متحد دیروز چهارشنبه گفتند که با مقامهای طالبان در کابل گفتگو میکنند تا وضاحت حاصل کنند که چرا طالبان کارمندان زن این سازمان را از کار منع کرده اند، اما تا اکنون دو طرف نگفته اند که آیا این مذاکرات انجام شد یا خیر و اگر شد نتایج آن چه بوده؟
سازمان ملل متحد از دسمبر ۲۰۲۱ تا جنوری ۲۰۲۳ یک میلیارد و صد میلیون دالر از طریق هوا به افغانستان انتقال داده است.
این پول نقد برای تامین مالی برنامههای بشردوستانه در این کشور که هدف آن بهبود وضعیت زندگی حدود ۳۸ میلیون نفوس افغانستان و حمایت از اقتصاد داخلی این کشور است، انتقال یافته.