روزنامۀ هندی ایندین اکسپرس به نقل از وزرات خارجۀ هند گزارش داده که مکتب سید جمالالدین افغان به دلیل عدم تأمین بودجه که قبلا از سوی دولت افغانستان تأمین میشد، احتمالاً تا ماه می بسته و دانشآموزان آن به مکاتب هندی منتقل خواهند شد.
مسئولان مکتب سید جمالالدین افغان در این باره حاضر به صحبت با رادیو آزادی نشدند.
اما یک منبع آگاه که نخواست نامش در گزارش نشر شود در یک پیام به رادیو آزادی نوشت، پس از سقوط نظام جمهوریت، هزینههای این مکتب که ۳۰۰ دانشآموز دختر و پسر در آن درس میخوانند، از سوی وزارت خارجۀ هند تأمین میشد.
او افزود که سفارت افغانستان در دهلی نو هم به مسئولان مکتب سید جمالالدین افغان گفتند که تعمیر را تخلیه و دانشآموزان را به مکتبهای هندی منتقل کنند.
رادیو آزادی خواست از سفارت افغانستان در دهلی نو بپرسد که آیا تصمیم نهایی در مورد ادامه و یا عدم ادامۀ فعالیت این مکتب اخذ شده است یا نه، اما مسئول ارتباطات سفارت تا زمان نشر این گزارش به پرسشها پاسخ نداد.
موضوع احتمال بسته شدن مکتب سید جمالالدین افغان نگرانی برخی خانوادههای افغان در هند را بر انگیخته است که کودکانشان در این مکتب درس میخوانند.
سویرا، مادر یکی از دانش آموزان این مکتب به رادیو آزادی گفت:
"پسر من هم به مکتب سید جمالدین درس میخواند و هر روز یک ساعت به رفت و آمد تا مکتب سپری میشود اگر این مکتب بسته شود بسیاری از مهاجران افغان که فرزندانشان در این مکتب درس میخوانند ناامید میشوند. ما امیدواریم این مکتب به فعالیتش ادامه بدهد."
در همین حال شازیه کوهستانی، یکی از نمایندههای مهاجران افغان در دهلی نو میگوید که آنها نگرانی خانوادههای دانشآموزان و آموزگاران این مکتب را با سفارت افغانستان در دهلی نو در میان گذاشته اند:
"نگرانی خانوادهها از این است که باید مکتب باز بماند تا فرزندانشان درس بخوانند. ما جلسات متعددی با سفارت داشتیم آنها وعده داده اند که هنوز دو ماه فرصت است و با وزارت خارجۀ هند صحبت میکنیم. وزارت خارجۀ هند یک گزینه را نیز در نظر گرفتند، دانش آموزان را به مکاتب هندی به گونه بورسیه منتقل کنند."
رادیو آزادی خواست با برخی آموزگاران و دانشآموزان این مکتب نیز صحبت کند، اما آنها حاضر به گفتوگو نشدند.
در مکتب سید جمالالدین افغان در حال حاضر به ۳۰۰ دانش آموز دختر و پسر به زبانهای دری و پشتو به گونۀ رایگان تدریس میشود.
این مکتب فعالیتش را از سال ۱۹۹۴ آغاز کرد و در سال ۲۰۱۷ به مکتب لیسه ارتقا کرد که هزینههای آن از سوی دولت پیشین تمویل میشد.
خبر احتمال بسته شدن این مکتب در حالی نگرانی مهاجران افغان در دهلی را افزایش داده است که برخی از آنان میگویند که به دلیل مشکلات اقتصادی و نداشتن مدرک قانونی از تحصیل محروم شده اند.
بر اساس آمار کمیتۀ مهاجران افغان در دهلی نو، بین ۹ تا ۱۱ هزار افغان در هند زندگی میکنند که بیشتر آنان اسناد قانونی و کارت پناهجوی ندارند و در انتظار استقرار در کشورهای دیگر هستند.