حکومت طالبان نشرات «رادیو صدای بانوان» در بدخشان را متوقف کردهاست.
رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در بدخشان دلیل بسته کردن این رادیو را تخطی مکرر از قوانین و پالیسیهای حکومت طالبان میگوید.
مسئولان این رادیو میگویند حکومت طالبان به دلیل اینکه سهواً یک موزیک از سوی این رسانه نشر شده دروازه آن را بستند.
یکی از مسئولان «رادیو صدای بانوان» در ولایت بدخشان که به دلیل حساسیت موضوع نمیخواهد در این گزارش ناماش گرفته شود میگوید، در صورت اجازه نیافتن برای نشرات دوباره، همراه امواج این رادیو صدای دهها زن و دختر در شماری از ولایات افغانستان نیز خفه خواهد شد.
به ادعای او نشر یک موزیک سهواً در ادامه نعت عربیکه آنان از یک رسانه دیگر گرفته و نشر کرده بودند سبب این تصمیم حکومت طالبان شده است. او میافزاید:
"بیشترین برنامههای ما برای بانوان است و دیروز ساعت یک بجه از سوی نیروهای طالبان ریاست اطلاعات و فرهنگ بدخشان با امر به معروف بسته شد و گفتند شما در رادیویتان موسیقی نشر کردید، البته موزیک در ادامه یکی از نعتهای عربیکه موزیک استفاده شده و به همان خاطر از سوی همکار تخنیکی ما سهواً موزیک پلی شده به همین خاطر نشرات ما را بسته کردند."
ظریف کریمی: تلاش داریم نشرات رادیو از سر گرفته شود
بهگفته وی حتی در حکومت جمهوری پیشین، آنان در ماه رمضان از نشر و پخش موسیقی خودداری میکردند.
او از حکومت طالبان میخواهد برای آنان اجازه فعالیت دوباره داده شود.
معزالدین احمدی رئیس اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان در بدخشان در صحبت با رادیو آزادی بستن «رادیو صدای بانوان» را تأیید کرده میگوید که این رادیو را به گفته وی به دلیل تخطیهای مکرر از قوانین نشراتی حکومت طالبان بستند.
او افزود: "رادیو صدای بانوان در ولایت بدخشان به دلیل تخطیهای مکرر از قوانین و پالیسیهای امارت اسلامی و قوانین نشراتی وزارت اطلاعات و فرهنگ دیروز توسط ریاست اطلاعات و فرهنگ مسدود گردید، اگر ضمانتی وجود داشته باشد که چنین کاری را دوباره آنان مرتکب نمیشوند احتمالاً این رادیو را دوباره فعال بکنیم."
ظریف کریمی مسئول دفتر نی، حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان هم میگوید میکوشند نشرات این رسانه دوباره آغاز شود:
"متأسفانه با مسدود شدن این رسانه نزدیک به ده کارمند رسانهای و خبرنگار زن بیکار شدند، هنوز در رابطه به از سر گیری نشرات و اجازه فعالیت مجدد آن از سوی اطلاعات و فرهنگ هم وضاحت داده نشده، کوششها جریان دارد تا بتوانیم دوباره نشرات رادیو بانوان را از سر بگیریم."
پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان رسانههای دیداری، شنیداری و چاپی زیادی بسته شدهاند، خبرنگاران و کارمندان رسانهها یا بیکار شده و یا هم مجبور به ترک وظیفه شدهاند.
ترک وطن، شکنجه، لتوکوب، تهدید و بازداشت از دیگر چالشهای بوده که در این مدت اهل رسانهها در افغانستان طعم تلخ آن را چشیده اند.