لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۳۲

رینا امیری خواهان حمایت جهانی از ایستاده‌گی زنان افغان در برابر طالبان شد


تصویر آرشیف: تعدادی از زنان معترض در کابل
تصویر آرشیف: تعدادی از زنان معترض در کابل

رینا امیری نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای حقوق زنان، دختران و حقوق بشر در افغانستان دادخواهی زنان افغان را در برابر طالبان ستایش کرد و می‌گوید که جهان باید با آنان کمک کند.

خانم امیری در مصاحبه با تلویزیون «سی‌ان‌ان» امریکایی گفت که زنان افغان برای ایستاد شدن در برابر طالبان به همکاری نیاز دارند. او افزود:

"بیشتر وقت‌ها فکر می‌شود که زنان افغان قربانی هستند، زنان افغان رهبران هستند، آن‌ها قوی هستند و برای حقوق‌شان مبارزه می‌کنند، جهان باید این باور را بشکند که گویا زنان افغان ناامید شده‌اند."

وی می‌گوید، زنان افغان از جامعه جهانی می‌خواهند که در برابر طالبان عقب‌نشینی نکنند، بلکه برای وحدت آن‌ها کار کنند و از زنان افغان حمایت کنند.

رینا امیری در این مصاحبه گفت که زنان افغان اعلامیه‌های جهانی را در مورد وضعیت خود شان می‌بینند، اما چیزی‌که آن‌ها می‌خواهند این است که جهان باید رهبری زنان افغان را به رسمیت بشناسد و با آن‌ها کمک کند.

رینا امیری
رینا امیری

رینا امیری در حالی این اظهارات را مطرح می‌کند که هنوز هم محدودیت بر کار زنان در مؤسسات غیر دولتی هنوز هم پابرجاست.

با آن‌که بعد از تصمیم حکومت طالبان در مورد وضع محدودیت بر کار زنان، برعلاوه سازمان ملل متحد برخی از فعالان بین‌المللی در بخش حقوق زنان به افغانستان سفر کرده و در این مورد با مقام‌های طالبان گفتگو کردند، اما هیچ تغییری در موقف طالبان در این بخش به وجود نیامده است.

رینا امیری: جهان باید این باور را بشکند که گویا زنان افغان ناامید شده‌اند

در کنار این مسئله حکومت طالبان در آغاز سال تعلیمی جدید برای دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را نداد.

در همین حال، نصیر احمد اندیشه نماینده افغانستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشر در یکی از نشست‌های عمومی این شورا گفت که نزدیک به یک میلیون دختر هنوز هم نمی‌توانند به مکتب بروند.

او بر موقف جامعه جهانی و شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد انتقاد کرده و افزود:

"افسوس که هنوز هم یک میلیون دختر نمی‌تواند به مکتب بروند، هنوز هم با شجاعت به دفاع از حقوق‌شان ادامه می‌دهند، برعلاوه این تبعیض سیستماتیک طالبان در برابر دختران و ناتوانی جامعه جهانی و این شورا در این بخش لکۀ سیاه در تاریخ معاصر افغانستان باقی مانده است."

نصیر احمد اندیشه
نصیر احمد اندیشه

از سوی دیگر مارکس پوتزل معاون نماینده‌گی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در ملاقات با مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی رئیس‌الوزرای حکومت طالبان یکبار دیگر خواست باز شدن دروازه‌های مکاتب و پوهنتون‌ها بروی دختران افغان را مطرح کرده است.

در کنار این، سفارت جاپان در کابل نیز در اعلامیه‌ای که در صفحه تویتر خود نشر کرده، خواهان باز شدن دروازه‌های مکتب و پوهنتون‌ها بروی دختران افغان شده است.

در بخشی از اعلامیه آغاز سال تعلیمی جدید بدون اجازه دادن به دختران بالاتر از صنف ششم یک عمل ناامید کننده دانسته شده و در ضمن آموزش و تحصیل زنان و دختران افغان برای آینده افغانستان یک امر ضروری خوانده شده است.

XS
SM
MD
LG