لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۲

سازمان ملل: کمک های غذایی برای مردم افغانستان٬ آخرین راه نجات است


روند توزیع کمک های بشری سازمان ملل در ولایت هرات
روند توزیع کمک های بشری سازمان ملل در ولایت هرات

سازمان ملل متحد به نقل از برنامهٔ غذایی جهان ( دبلیو اف پی ) گفته است که افغانستان در معرض بالاترین خطر قحطی در یک ربع قرن قرار دارد و کمک‌های غذایی (دبیلو اف پی) برای میلیون‌ها نفر در افغانستان "آخرین راه نجات" است.

در همین حال برخی خانواده‌های بی‌بضاعت به رادیو آزادی می‌گویند، هیچ نوع کمکی دریافت نکردند و به دلیل افزایش فقر و بیکاری، وضعیت اقتصادی‌شان بدتر شده است.

ذکیه باشندۀ ولایت کابل می‌گوید که در گذشته می‌توانست از طریق آشپزی خرج روزانه‌شان را بدست آورد، اما اکنون هیچ کاری ندارد و شوهرش نیز معتاد است.

ذکیه می‌افزاید که ۲۵۰۰ افغانی کرایۀ خانه می‌دهد و در کنار آن تأمین هزینۀ بل برق و خوراک روزانۀ فزرندانش مواردی اند هر روز به نگرانی او می‌افزاید.

او به رادیو آزادی گفت که خودش نیز بیمار است و نمی‌تواند کاری انجام دهد:

"ماه مبارک رمضان نزدیک است، من مریض هستم و دچار محرقه شدم و یک سیروم و دو پیچکاری را به قرض گرفتم. یک خانم چقدر صبر داشته باشد که بدون کدام سرپرست و مرد دوام بیارد. من کمک نیاز دارم اما هیچ کس به دادم نمی‌رسد امیدم تنها به خداوند است."

هر روز به تعداد زنان و کودکان نیازمند به کمک در افغانستان افزوده میشود٬ اما میزان کمک های بشری نیز اندک است
هر روز به تعداد زنان و کودکان نیازمند به کمک در افغانستان افزوده میشود٬ اما میزان کمک های بشری نیز اندک است

این تنها ذکیه نیست که نمی‌تواند نیازهای اساسی روزانۀ خانواده‌اش را تهیه کند، هزارها خانوادۀ دیگر نیز در افغانستان تحت فشار اقتصادی قرار دارند.

طوطی محمد، باشندۀ ولایت خوست می‌گوید، سرپرستی ۱۴ عضو خانواده‌اش به عهده دارد و نمی‌تواند هزینه‌های زندگی آنان تأمین کند.

او به رادیو آزادی گفت:

"اطفال ما دچار سو تغذیه شدند، چاره نداریم، کارو بار نیست. از نهادهای خیریه می‌خواهیم که به ما همکاری کنند. کارها کلا خوابیده است و درآمدی وجود ندارند."

این درحالیست که سازمان ملل متحد به نقل از برنامۀ جهانی غذا (دبلیو اف پی) گزارش داده که از آگست ۲۰۲۲ به این سو از هر ۱۰ خانواده در افغانستان ۹خانواده قادر به تهیۀ غذای کافی نیستند، ۲۰ میلیون تن نیز نمی‌دانند که غذای بعدی‌شان از کجا تهیه خواهد شد و ۶ میلیون تن هم در یک قدمی قحطی قرار دارند.

سازمان جهانی غذا بیان داشته که ذخایر مواد غذایی در ماه می سال روان میلادی تمام می‌شود و این خانواده‌ها در سخت‌ترین شرایط قرار خواهند گرفت.

بسیاری از خانواده های نیازمند مانند این بانوی میان سال به کمک های بشری نهاد های بین المللی وابسته اند
بسیاری از خانواده های نیازمند مانند این بانوی میان سال به کمک های بشری نهاد های بین المللی وابسته اند

سازمان ملل متحد در این گزارش نوشته که برنامۀ جهانی غذا بیان داشته که به دلیل محدودیت‌های مالی، حداقل چهار میلیون تن در افغانستان تنها نیمی از نیازهای غذایی‌شان را در ماه مارچ دریافت خواهند کرد

براساس آمارهای سازمان جهانی غذا، هر چند در سال ۲۰۲۲ این سازمان مورد حمایت مالی قرار گرفته اما با آن هم در مقابله با افزایش افراد فقیر، به ۹۳ میلیون دالر برای کمک به ۱۳ میلیون تن در ماه اپریل و ۸۰۰ میلیون دالر برای شش ماه آینده نیاز دارد.

سازمان ملل متحد: افغانستان در معرض بالاترین خطر قحطی در یک ربع قرن قرار دارد

سازمان ملل متحد افزوده است، افغانستان در معرض بالاترین خطر قحطی در یک ربع قرن قرار دارد و نیمی از خانواده‌ها برای زنده ماندن در حالت مقابله با بحران زندگی می‌کنند.

درهمین حال نیل گری وزیر فرهنگ، اروپا و توسعه بین‌المللی اسکاتلند در نامه‌ای به جیمر کلورلی، وزیر خارجۀ بریتانیا خواستار توجه به وضعیت افغانستان شده است.

او بیان کرده که اسکاتلند ۶۰۰ هزار پوند کمک فوری و ۲۴۰ هزار پوند را برای کمک اضطراری رویدادهای طبیعی به مردم افغانستان اختصاص داده است، اما با این وجود باید به وضعیت تحصیل و کار زنان، اقلیت‌های قومی و مذهبی و مهاجران افغان توجه شود.

این درحالیست که پس از ممنوعیت کار زنان شمار زیادی از سازمان‌ها از جمله سازمان ملل متحد ابراز نگرانی کرده‌اند که کمک‌های بشردوستانه به افغانستان پس از یک سری محدودیت‌هایی که حکومت طالبان در سال گذشته بر زنان اعمال کرده، کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG