سازمان همکاری اسلامی میگوید که از حق تحصیل و کار زنان در افغانستان بر اساس اصول اسلامی حمایت میکند و هیئت دیگری از علمای دینی را برای حل این مشکل به کابل میفرستد.
حسین براهیم طه، سرمنشی این سازمان که روز پنجشنبه در چهلونهمین نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان همکاری اسلامی در موریتانیا سخنرانی میکرد، گفت، این هیئت با هماهنگی اکادمی بینالمللی فقهٔ اسلامی، در مورد تحصیل و کار دختران و زنان مقامهای طالبان صحبت خواهد کرد.
او همچنان گفت که تعهدات داده شده در زمینهٔ آموزش و کار دختران و زنان، مبارزه با هراسافگنی و کمکهای بشری به افغانها را از نزدیک بررسی میکنند.
سرمنشی سازمان همکاری اسلامی افزود:
"مقامهای فعلی میخواهند که به آنها فرصت داده شود تا نصاب تعلیمی بازنگری و یک محیط امن برای تحصیل دختران ایجاد کنند. در این راستا، ما بر تعهد کامل سازمان همکاری اسلامی در افغانستان تأکید میکنیم. ما از حقوق زنان برای تحصیل و کار بر اساس اصول اسلام حمایت میکنیم."
این هیئت با هماهنگی اکادمی بینالمللی فقهٔ اسلامی، در مورد تحصیل و کار دختران و زنان مقامهای طالبان صحبت خواهد کرد.
سازمان همکاری اسلامی تا کنون دو هیئت از علمای دینی را برای یافتن راه حلی در مورد محدودیت تحصیل و کار دختران و زنان از سوی طالبان به افغانستان فرستاده است.
ملا هبتالله آخندزاده رهبر طالبان از ملاقات با اعضای این هیئت امتناع کرد، اما با وجود اینکه مقامهای دیگر با آنان دیدار کردند، باز هم خواست آنها مبنی بر بازگشایی مکاتب و پوهنتونهای دخترانه و اجازه کار زنان را نپذیرفتند.
اما ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان امروز به رادیو آزادی گفت که آمدن این هیئت مفید است.:
"هر هیئتی از سازمان همکاری اسلامی که بخواهد به افغانستان بیاید، درها به روی آنها باز است. آن سازمانها و کشورهایی که بخواهند هیئتها یا نمایندگان را به اینجا بفرستند، برای ارتباط و تفاهم بسیار مفید خواهد بود."
هفته گذشته، طارق علی بخیت، نمایندهٔ ویژهٔ منشی عمومی سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان، با مقامهای طالبان در کابل و کندهار دیدار کرد و از آنها خواست تا به دختران و زنان افغان اجازه تحصیل و کار بدهند.
۵۴۳ روز از بسته بودن مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم از سوی طالبان میگذرد و نزدیک به سه ماه است که دختران از رفتن به پوهنتونها و زنان از کار در سازمانهای غیر دولتی منع شدهاند.
به نظر میرسد که سیاست سخت طالبان، سبب گلایۀ نزدیکترین حامیانشان از آنها شدهاست.
اخیراً بلاول بوتو زرداری وزیر امور خارجهٔ پاکستان در مصاحبه با یک تلویزیون خصوصی در ایالات متحده گفته است که به دلیل ممنوعیت تحصیل دختران و زنان، تعامل آنها و جامعهٔ جهانی با طالبان دشوار شدهاست:
"به نظر من شروع خوبی داشتیم، اما آنچه در زمینۀ دسترسی زنان به تحصیل و حقوق آنها به میان آمده است، کار را برای من و کسانی مثل من که میخواهند با طالبان تعامل داشته باشند، دشوار کردهاست."
هیئتی از امارات متحده عربی نیز روز پنجشنبه برای بحث در مورد تحصیل و کار دختران و زنان افغان به کابل آمده و در این باره با مقامهای طالبان گفتوگو کردهاند، آنچه تا کنون از نتیجۀ آن خبری نیست.