تعدادی از افغانهای ساکن در کمپ ابو ظبی از سرنوشت نا معلوم خود نگران اند.
سلطانه خاک نجات، یک تن از سارنوالان نظام جمهوری پیشین که در کمپ ابوظبی بودوباش دارد میگوید، هشت ماه میشود کارهای انتقالاش به امریکا تکمیل شده، اما تا هنوز خبری از انتقال به امریکا نیست.
او به رادیو آزادی گفت:
"هشت یا نه ماه میشود که تمام کارهای کیس من تکمیل شده، اما منتظر ماندم گاهی وقت که میخواهیم در مورد کیس خود بفهمیم و به آی او ام ایمیل میکنیم، ایمیلهای ما را به جاهای دیگر میفرستند و میگویند کیسهای شما اپروف نشده و هشت ماه میشود که منتظر هستیم و این حالت ما را سخت آزار میدهد".
یکی پناهجویان: کیس های ما تکمیل است و منتظر هستیم که به امریکا منتقل شویم
زینت یک افغان دیگر در این کمپ هم میگوید از این وضعیت رنج میبرد.
او به رادیو آزادی گفت:
"وقتی که ما به نهادهای IOM ، USCIS و عربها مراجعه میکنیم به ما جواب واضح نمیدهند، در همین حال اینجا بعضی افراد کیس ندارند و اگر دارند هم کارهایشان تمام شده و به امریکا رفتند اما ما تا کنون به امریکا منتقل نشدیم".
حریر احمد، یک تن دیگر از کسانی که در کمپ ابو ظبی است و استاد یک پوهنتون خصوصی در کابل بود، از دولت امریکا میخواهد هرچه زودتر او را به این کشور انتقال دهد.
"خواست ما از وزارت خارجۀ امریکا و ادارۀ مهاجرت این است ما ۱۵۰۰نفری که کیسهای پی یک و پی دو داریم و کارهای ما تکمیل شده و فقط و فقط منتظر تکتها هستیم ما را هرچه زودتر به امریکا منتقل کنند".
پس از آن که طالبان در تمام افغانستان حاکم شدند، کسانی که در بخشهای مختلف ملکی و نظامی با امریکاییها کار کرده بودند، بسیاری شان به امریکا منتقل شدند و یا برای انتقال به این کشور به کشورهای منطقه منتقل شدند.
شمار زیادی از آنان هنوز هم به امریکا منتقل نشدند. اما وزارت خارجۀ امریکا پیش از این گفته بود، روند انتقال کسانی که با امریکا کار کردند، ادامه دارد.