لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۴۶

کمپ نیوجرسی از وجود پناهجویان افغان تخلیه شد


آرشیف- شماری از افغان ها که از کابل به جرمنی در جریان روند تخلیه منتقل شده تا از این کشور به امریکا منتقل شوند. عکس جنبه تزئینی دارد
آرشیف- شماری از افغان ها که از کابل به جرمنی در جریان روند تخلیه منتقل شده تا از این کشور به امریکا منتقل شوند. عکس جنبه تزئینی دارد

شماری از افغان‌های که پس از سقوط دوباره افغانستان به دست طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱ کشورشان را در روند تخلیه ترک کردند، در ماه‌های اخیر به تدریج از پایگاه‌ها در امریکا هم خارج شده و زندگی جدیدی را در نقاط مختلف این کشور آغاز کردند.

از این میان کمپ نیوجرسی که میزبان هزاران افغان بود به روز شنبه بطور کامل از وجود پناهجویان افغان تخلیه شد.

کریش اومارا ویگناراجا رئیس اداره خدمات مهاجرت و پناهندگی لوتران در امریکا در صحبت با خبرگزاری اسوشیتد پرس تخلیه پناهجویان افغان از کمپ نیوجرسی را یک اقدام بسیار مهم خوانده اما تاکید کرده که این روند تا هنوز بطور کامل خاتمه نیافته و شماری از پناهجویان که به امریکا رسیده اند همچنین به کمک نیاز دارند.

به گفتۀ ویگناراجا، شماری از افغان‌ها هنوز هم در داخل افغانستان اند که در حال حاضر تحت حاکمیت طالبان با تهدید روبه‌رو اند.

کمپ نیوجرسی در امریکا به عنوان بزرگترین کمپ برای پناهجویان افغان میزبان ۱۴۵۰۰ افغان بود.

خبرگزاری اسوشیتد پرس می‌گوید که ایالات متحده امریکا از ۱۶ تا ۳۱ اگست ۲۰۲۱ در روند تخلیه از افغانستان ۷۶۰۰۰ افغان را پذیرفت که بزرگترین اسکان مجدد پناهندگان در این کشور در چند دهه اخیر است.

وزارت امنیت داخلی امریکا می‌گوید که این کشور قصد دارد تا هزار پناهجوی افغان را در جریان امسال میلادی بپذیرد اما این افغانها در گروه‌های کوچکتر از افغانستان بیرون خواهند شد و پیش از رسیدن به امریکا در کشور سوم برای مدتی مستقر خواهند شد.

در حال حاضر هم شماری از پناهجویان افغان که تعداد‌شان به هزار‌ها تن می‌رسد در دو کمپ ابوظبی منتظر رفتن به امریکا استند.

برخی از این پناهجویان می‌گویند که از بیش از چهار ماه در بی‌سرنوشتی به سر می‌برند.

عبدالسلیم میهن که در ماه اکتوبر با خانم و سه کودک خرد سال خود از سوی امریکا به ابوظبی منتقل شد به رادیو آزادی می‌گوید: "مانند من مردم‌های اند که همراه با نیروهای امریکایی سال‌ها کار کرده اند و از بیش از چهار ماه به اینسو در کمپ‌های ابوظبی در بی‌سرنوشتی به سر می‌برند و از بی‌سرنوشتی خود سخت نگران استند."

شماری پناهجویان افغان که در دو کمپ ابوظبی منتظر انتقال به امریکا اند، ۹۰۰۰ نفر خوانده شده.

این پناهجویان هفته پیش در اعتراض به بی‌سرنوشتی و کندی روند اسکان مجدد‌شان دست به تظاهرات هم زدند.

این پناهجویان اکثراً کسانی اند که یا خود و یا هم اعضای خانواده‌شان با امریکایی‌ها در افغانستان کار کرده اند.

XS
SM
MD
LG