کورسوی امید؛ ویدیویی که بازگشت برخی افغانان از کمپهای پناهجویان در ابوظبی را نشان میدهد.
شماری از پناهجویان در کمپ ابو ظبی میگویند، حدود سهصد تن از افغانهایی که به هدف اسکان در کشورهای غربی، ماههاست در دو کمپ ابوظبی، پایتخت امارات متحدۀ عربی بودند، دوباره به کشور بازگشتند.
آنان میگویند که روند بازگشت داوطلبانۀ افغانها از از این کمپ به افغانستان ادامه دارد.
احمد نبی که هفت ماه پیش در ماه آگست به این کمپ انتقال یافته بود، نیز تصمیم به برگشت گرفته. او که میگوید کیس اس آی وی امریکا دارد، دلیل این تصمیم را مشکلات روحی، بیسرنوشت ماندن کیسش و دوری از خانواده عنوان میکند: "کیس اسآیوی دارم، پروسه بسیار مدت است که کند پیش میره و حسابش معلوم نیست. و خانم و اطفال خوردم در افغانستان مانده. نمیدانم چه وقت آنها بتوانند بیایند اینجا یا من آنها را امریکا خواسته بتوانم. این مشکلات باعث میشود که دوباره به افغانستان برگردم."
یحیی سادات از دیگر افغانهای است که از هفت ماه بدینسو در این کمپ است. او در صحبت با رادیو آزادی میگوید، بیسرنوشت ماندن کیس پناهجویی این افراد، آنان را از زندگی در کمپ خسته کرده و آنان خود تصمیم به بازگشت به افغانستان گرفتند.
او گفت: "این ارقام ادامه دارد و قرار است افزایش پیدا کند چون تعداد زیادی اند که به فکر دیپورت استند و بعضی کسان اقدام کردند و فعلاً اسناد شان در حال پروسس است."
به گفتۀ آقای سادات، بیشتر این افزاد یا کیس بشردوستانه داشتند و یا هم از طرف نزدیکانشان از کشورهای مقصد، دعوتنامه دریافت کرده بودند.
داریوش عثمانی از دیگر پناهجویان کمپ که کیس اس آی وی امریکا دارد، میگوید، برایشان وعده داده شده که تا پایان ماه آگست افراد به کشورهای مقصد انتقال خواهند یافت: "از ماه اگست مردم اینجا استند، بسیار بیسرنوشت معلوم نیست کارشان چطور میشود. بیسرنوشت ماندن بسیار سخت است، در این اواخر وعده دادند که تا اواخر آگست کمپ تخلیه میشود، افرادی که کیس امریکا دارند به امریکا و کسانیکه کیس امریکا ندارند به کشور سومی مثل جرمنی، فراسنه، استرالیا و کشورهای دیگر انتقال پیدا میکند."
رادیو آزادی تلاش کرد با افرادی که از کمپ ابوظبی به افغانستان برگشته اند، گفتوگو کند، اما کسی از آنها دستیاب نشد.
بر اساس آمار این پناهجویان، بیش ۱۲ هزار افغان در شش ماه گذشته به دو کمپ ابوظبی انتقال یافتند.
این پناهجویان چندی پیش از آنچه بیسرنوشت بودن روند انتقالشان به کشور مقصد میگفتند، چندین بار دست به اعتراض زدند و مشخصاً از امریکا خواستند تا آنان را از بیسرنوشتی نجات دهد.
اما اکنون دیده میشود این اعتراضها نتیجهیی نداده و برخی از آنان تصمیم به برگشت به افغانستان و زندگی در زیر سلطۀ طالبان گرفته اند.