ویدیوی از جسد قطعه شده فردی در صفحات مجازی منتشر شده که ادعا میشود منسوب به ستار سیرت یک نیروی پیشین قطعه خاص نیروهای امنیتی افغانستان است.
بر اساس اطلاعاتی که در صفحات اجتماعی منتشر شده ستار سیرت یکی از نیروهای پیشین قطعات خاص کماندو بود که حدود دو هفته پیش از مسیر مزارشریفسرپل ربوده شد و پس از آن جسد قطعه شده وی از همین ساحه پیدا شدهاست.
گفته میشود او در یکی از رستورانتهای شهر کابل کار میکرد.
رادیو آزادی تلاش کرد تا با خانواده ستار سیرت در مورد کشته شدن وی صحبت کند، اما هیچ یک از اعضای خانواده وی دستیاب نشد.
این در حالیست که از آغاز حکومت طالبان تا اکنون شماری زیادی از نظامیان پیشین به گونه مرموز شکنجه و کشته شدهاند.
خانواده سید فاروق پاچا نظامی پیشین که اواخر ماه جدی سال روان به قتل رسید به رادیو آزادی میگوید که او در حکومت پیشین به عنوان مدیر بخش حقوق بشر در قوماندانی امنیۀ ولسوالی خوگیانی ولایت ننگرهار کار میکرد و در مسیر راه ولسوالی خوگیانی- جلالآباد از سوی افراد ناشناس ربوده و پس از آن به قتل رسیده است.
سید قدوس: در پشت عفو عمومی برنامه طالبان چیزی دیگری است که پشت سر هم نظامیان پیشین را به قتل برسانند.
سید قدوس سیدی برادرزاده سید فاروق نظامی پیشین به رادیو آزادی میگوید: "هرچند طالبان گفتند که عفو عمومی اعلان کردند و به همین دلیل کاکایم به طرف جلالآباد سفر کرد. در پشت عفو عمومی برنامه طالبان چیزی دیگری است که پشت سر هم نظامیان پیشین را به قتل برسانند. به گونه که خانوادهها یک روز از آنها اطلاع ندارند روز دیگر سر بریدهشان را پیدا میکند. عفو و بخشش هیچ نیست. آنها لیستهای از نظامیان پیشین دارند."
در همین حال شماری از نظامیان پیشین در مورد قتلهای مرموز نیروهای امنیتی سابق ابراز نگرانی میکنند و میگویند که طالبان به گونههای مختلف این نظامیان را شناسایی و سپس به قتل میرسانند.
یک نظامی پیشین که نخواست نامش در گزارش نشر شود در پیام نوشتاری به رادیو آزادی گفت: "اوضاع رو به وخامت است. برخورد طالبان در مقابل نیروهای نظام پیشین بسیار ظالمانه است. اصلاً فرمان عفو شان نیز ظاهری است."
این در حالیست که طالبان همواره بازداشت، شکنجه و قتل نظامیان پیشن را رد میکنند.
ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در صحبت به رادیو آزادی کشته شدن ستار سیرت را رد میکند و میافزاید که چنین فردی از سوی نیروهای حکومت طالبان به قتل نرسیده است.
آقای مجاهد افزود: "من با مسئولان در ولایت سرپل صحبت کردم. آنها پس از جستجو بیان داشتند این قضیه در ساحات مذکور رخ نداده است و این تصاویر واقعیت ندارد."
آقای مجاهد در مورد فرمان عفو حکومت طالبان میگوید که کارمندان و نظامیان همهشان مصون هستند و باید مطمئن شوند تا در اغتشاشات و موردیکه خلاف نظام باشد، دست نداشته باشند.
این در حالیست که دیدبان حقوق بشر و سازمان عفو بینالملل بارها از بازداشت، شکنجه، ناپدید کردن و به قتل رسیدن کارمندان حکومت قبلی و نظامیان پیشین ابراز نگرانی کردهاند.
پیش ازین روزنامه نیویارک تایمز در یک گزارش تحقیقی گفته که تنها در شش ماه نخست حاکمیت طالبان، ۵۰۰ کارمند و نظامی پیشین مشمول زنان شکنجه، بازداشت، به گونه جبری ناپدید و یا به قتل رسیده اند.