برخی از باشندگان ولایات مختلف افغانستان میگویند که در این هوای سرد زمستانی غذا و لباس گرم ندارند، اما حکومت طالبان بخشی از بودیجهٔ دست داشته را به تخریب و اعمار مجدد چهار راهی های مصرف می کند که قبلا ساخته شده اند.
نجیب، یکی از باشندگان کابل میگوید که بیکاری و فقر زندگی را برایش دشوار کرده است.
او به رادیو آزادی گفت، پولی برای خرید مواد سوخت ندارد و به دلیل سردی هوا دو کودکش بیمار شده اند و در حال حاضر در شفاخانه بستری هستند.
او می افزاید، در شرایطی که مردم از گرسنگی و سرما میمیرند، آیا تخریب و دوبارهسازی چهارراهیها اولویت دارد؟
"در حال حاضر دو فرزندم به دلیل سرمای شدید بیمار و در شفاخانه بستری هستند، اوایل زمستان نتوانستم سوخت بخرم، اتاقها سرد بود، کودکانم مریض شدند و حالا توان مالی ندارم تا در شفاخانه درمان شوند، باید آن را به خانه برگردانم، حکومت طالبان به جای تامین نیازهای اولیه مردم، چهار راهی را خراب میکند و دوباره میسازد."
نرگس، باشندۀ بلخ میگوید که خانوادۀ شش نفرهاش برای تأمین مخارج زندگی خود با مشکل مواجه هستند و او هم پس از سقوط نظام پیشین کار خود را از دست داد.
یک شهروند افغانستان: مردم نان خوردن خود را ندارند٬ اما طالبان چهارراهی های آباد را تخریب و دوباره آباد می کنند
او به رادیو آزادی گفت، حکومت طالبان به جای کمک به کسانی که در این هوای سرد غذا و لباس گرم نداند، چهارراهی را که قبلا ساخته شده، ویران کرده و دوباره میسازد.
"موضوع غم انگیز این است که در این شرایط بد که مردم از گرسنگی و سرما میمیرند، دولت در حال بازسازی چهارراهی است که نیاز به بازسازی ندارد، این پول را به نیازمندان و فقرا بدهید تا زندگیشان درست شود."
این اعتراضات پس از آن آغاز شد که طالبان روز شنبه مجسمههای اسب را در چهارراهی کامگار در شهر مزارشریف تخریب کردند.
عطا محمد ساهو، رئیس اطلاعات و فرهنگ طالبان در بلخ در این باره در پیام نوشتاری به رادیو آزادی توضیح داده است که هدف از این کار تغییر چهره چهارراهی است و دلیل مشخص دیگری ندارد.
در این اواخر در برخی از ولایات دیگر نیز برخی چهارراهیها تخریب و بازسازی شدند.
حکومت طالبان اخیراً در شهر کابل هم چندین چهارراهی از جمله دهن باغ و انصاری را تخریب و بازسازی کرده است.
اما نعمت الله بارکزی، سخنگوی شاروالی حکومت طالبان در کابل میگوید که شاروالی بودجۀ خاص خود را دارد، عوایدش را از مردم جمعآوری میکند و در زیبایی شهر هزینه میکند و مسئولیت کمک به مردم را ندارد.
" تمام پروژههای ساخته شده با کمک برخی از تجاران و عواید شاروالی ساخته شده است. وزارتخانههای دیگری نیز برای تأمین مواد غذایی و کمک شهروندان کار میکنند. شاروالی مسئولیت تأمین غذای مردم را ندارد. ما یک نهاد بودیجهای مستقیل هستیم، درآمدی که جمعآوری میکنیم خرج شهر میشود، اگر چهارراه ساخته شود، جاده یا پارک، کار ماست، و وظیفهمان را انجام میدهیم."
اما سایمه خوگیانی، نمایندۀ پیشین مردم ننگرهار در ولسی جرگه نیز انتقاد میکند و میگوید که حکومتداری به گونهای نیست که هر وزارت و اداره حتی در شرایط بد بودیجۀ خود را نگه دارد.
به گفتۀ وی، زمانی که مردم از سرما و گرسنگی جان خود را از دست میدهند، اختصاص بودیجۀ شاروالی به مردم مانعی ندارد.
"مردم میمیرند، چهارراهی را چه کنند؟ باید بودیجۀ شاروالی را بگیرند و خرج کنند، مردم گرسنه و سرما خورده شهر را زیبا چه کنند؟ طالبان به جای بازسازی، زندگی مردم را در اولویت قرار دهد، فرقی نمیکند که پول شاروالی باشد، حکومت یک حکومت است."
پیش از این هم در افغانستان با تغییر نظامها چهارراهیهای بسیاری بازسازی شده است که بخشی از آنها بخاطر حل مشکلات شهروندان و برخی نیز به منظور تغییر چهرۀ شهر بوده است.