لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۳

رینا امیری از کشورهای مسلمان خواستار ارسال پیام یک دست و قوی در مورد زنان افغان شد


رینا امیری، نماینده ویژۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان
رینا امیری، نماینده ویژۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان

رینا امیری، نماینده ویژۀ امریکا در امور حقوق بشر، زنان و دختران افغانستان روز گذشته ۲۹ نوامبر در حساب توییتری خود نوشته، به سختی می‌توان نمونۀ الهام بخش‌تر از مبارزۀ زنان و دختران افغان یافت.

او این توییت را به مناسبت روز جهانی مدافعان حقوق بشری زنان نوشته است.

نمایندۀ ویژه امریکا برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان در این توییت از رهبران جهان به ویژه کشورهای بیشتر مسلمان نشین خواسته که برای مشارکت زنان افغان در جامعه پیام یک دست و قوی بفرستند.

بانو امیری در توییتر خود نوشته است: "رهبران جهان، به ویژه کشورهای اکثریت مسلمان نشین باید پیام یک دست و قوی را برسانند، و آن این که اگر نیمی از جمعیت اجازۀ مشارکت در جامعه را نداشته باشند، این کار هزینۀ بزرگی را برای ثبات و رفاه جامعه در پی خواهد داشت. مشارکت کامل زنان باید غیرقابل مذاکره باقی بماند."

این در حالیست که شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان از شیوۀ دادخواهی جامعۀ جهانی و نهادهای بین‌المللی حقوق بشری انتقاد دارند.

آنان می‌گویند، برداشتن محدودیت‌های وضع شده از سوی حکومت طالبان بر زنان و دختران افغانستان با نگرانی کردن و دادخواهی کردن از طریق فضای مجازی و نشست‌ها ممکن نیست.

شریفه حصار، یک تن از فعالان حقوق زن در افغانستان به رسمیت نشناختن حکومت طالبان از سوی کشورهای اسلامی را همصدایی با جامعۀ جهانی و مثبت می‌خواند، اما می‌گوید:
"اگر کشورهای اسلامی خواستی که رینا امیری از آنان داشته مانند اتحادیۀ اروپا همان حرف‌های شان در حد شعار، اعلامیه‌ها و نشست‌ها باشد فکر نکنم که زیاد بالای طالبان تاثیرگذار باشد."

حمیرا فرهنگ: از مدت یک سال بیشتر دادخواهی‌هایی که صورت می‌گیرد کدام نتیجۀ مطلوبی نداشته

حمیرا فرهنگ‌یار، یک تن دیگر از فعالان حقوق زنان در افغانستان به رادیو آزادی گفت:
"رینا امیری هم همیشه سعی و تلاش می‌کند تا از طریق ابعاد مختلف زنان را دوباره به عرصه‌های جامعه داخل کند تا اینکه زنان بتوانند در تمام عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و اقتصادی مانند قبل نقش مهم و اساسی خود را داشته باشند، ولی متاسفانه از مدت یک سال بیشتر دادخواهی‌هایی که صورت می‌گیرد از طریق‌های مختلفی که صورت گرفت ولی ما تا حال به کدام نتیجۀ مطلوبی دست نیافتیم."

بخش زنانِ سازمان ملل متحد هم در اعلامیه‌ای شجاعت زنان افغان و ایرانی را ستوده است.

این سازمان در اعلامیۀ خود از مواجه بودن نهادهای دموکراتیک با تهدیدات و محدود شدن فضای مدنی نیز ابراز نگرانی کرده است.

بخش زنان سازمان ملل متحد افزوده است که زنان در افغانستان و ایران ثابت می‌کنند که تلاش برای به رسمیت شناختن حقوق بشر جهانی خستگی ناپذیر است.

اعلامیه افزوده که با وجود این همه تهدیدها، در نگهداری از دست‌آوردها در بخش برابری جنسیتی که به سختی به دست آمده بود، عقب نشینی نخواهد شد."

در اعلامیۀ بخش زنان سازمان ملل متحد همچنان آمده است: "ما باید فوراً از زندگی و کار زنان مدافع حقوق بشر محافظت کنیم. حق مشارکت و بیان نظرات مستقل آنها غیر قابل مذاکره است."

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداد.

پیش از این اما حکومت طالبان گفته که به حقوق زنان و دختران افغان در چهارچوب شریعت اسلامی پایبند است- آنچه که تعریف مشخصی از آن ارائه نکرده است.

طالبان پس از حاکمیت دوباره در افغانستان بیشترین محدودیت را بر زنان و دختران وضع کردند، تا جایی که حق آموزش و کار را از آنان گرفته اند.

XS
SM
MD
LG