همزمان با ۲۵ نومبر، روز مبارزه با خشونت در برابر زنان، سازمان ملل متحد از حکومت طالبان خواسته است به تمام اشکال خشونت مبتنی بر جنسیت در افغانستان پایان دهد.
در اعلامیهای که از سوی مأموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به مناسبت آغاز کارزار ۱۶ روزه جهانی مبارزه برای نابودی خشونت در برابر زنان به رادیو آزادی فرستاده شده آمده که با نقض و محدود کردن حقوق اساسی زنان در افغانستان بحران انسانی-اقتصادی شدیدتر میشود.
با نقض و محدود کردن حقوق اساسی زنان در افغانستان بحران انسانی-اقتصادی شدیدتر میشود.یوناما
در این اعلامیه، سازمان ملل از حکومت طالبان خواسته بهخاطر رسیدن به صلح پایدار و معنیدار گامهای بیدرنگ برای پایان دادن به خشونت و جلوگیری از بدتر شدن حقوق زنان بردارد.
در این اعلامیه از تداوم خشونت در برابر زنان و عادی شدن آن به مرور زمان ابراز نگرانی شدهاست.
در این اعلامیه به نقل از اليسون داویدیان نماینده اداره زنان سازمان ملل متحد در افغانستان امده که او گفته است: "هر روز شاهد عادی شدن خشونت علیه زنان و دختران در خانههایشان، مکانهایی که اجازه کار دارند، آنلاین و در مکانهای عمومی هستیم."
سخنگویان حکومت طالبان به تازهگی در این باره دیدگاهی به دست نداده اند، اما پیش از این حکومت طالبان همواره گفته است به حقوق زنان و دختران افغان در چهارچوب شریعت اسلام پابند است، آنچه که تعریف واضحی تا کنون از آن با گذشت ۱۵ ماه نداده است.
مطابق آخرین دستور حکومت طالبان زنان افغانستان حق رفتن به حمامهای شهری، ورزشگاهها و پارکهای تفریحی را ندارند.
زنان افغانستان حق رفتن به حمامهای شهری، ورزشگاهها و پارکهای تفریحی را ندارند.تازهترین دستور حکومت طالبان
در اعلامیه سازمان ملل متحد همچنان به نقل از روزا اوتنبایوا، نماینده ویژۀ سرمنشی سازمان ملل برای افغانستان نیز آمده که او گفته " حقوق اساسی زنان افغان باید محافظت شود و باید گامهای مشخصی برای ایجاد محیط مناسب/ توانمند که عاری از هر گونه خشونت باشد برداشته شود".
اعلامیه به نقل از اوتنبایوا که همچنین رئیس مأموریت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) است افزوده که "حمایت از حقوق زنان یک عامل اساسی برای ثبات، رفاه و هر گونه صلح پایدار در افغانستان است".
در این اعلامیه همچنان آمده که سازمان ملل متحد در افغانستان برای رسیدهگی به خشونتهای جنسیتی و پاسخگویی به نیازهای گونهگون زنان و دختران آسیبپذیر تلاش خواهد کرد.
اوچا، دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد هم روز جمعه در حساب تویتر خود نوشته که "بدون امدادگران زن، دریافت کمکهای حیاتی مورد نیاز برای زنان و دختران در بخشهای سلامت باروری، کودک و مادر و آموزش دشوار خواهد بود.
مأموریت اتحادیه اروپا در افغانستان هم در حساب تویتر خود از همهگان دعوت کرده به کارزار محکومیت انواع خشونت و تبعیض در برابر زنان بپیوندند.
در بخشی از تویت آن آمده که "در روز بینالمللی محو خشونت علیه زنان، جهان نارنجی میشود".
در روز بینالمللی محو خشونت علیه زنان، جهان نارنجی میشود.اتحادیه اروپا
۱۶ روز کارزار جهانی سالانه مبارزه با نابودی خشونت در برابر زنان از ۲۵ نومبر آغاز و در ۱۰ دسمبر روز جهانی حقوق بشر به پایان میرسد.