روزنامۀ میل آنلاین
- روزنامۀ میل آنلاین در پیوند به شلاق زدن ۳ زن و ۹ مرد که در محضر عام در ولایت لوگر توسط طالبان زیر نام « تطبیق حدود شرعی» مجازات شدند٬ مقاله یی را به نشر رسانده است.
روزنامه در این نوشته گفته است، مجازات در محضر عام در دور نخست حاکمیت طالبان بین سالهای ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ میلادی عام بود، اما این کار در سالهای بعد در زمان نظام پیشین جمهوریت صورت نمیگرفت.
میل آنلاین افزوده که این مجازات ها توسط طالبان در حالی انجام می شود که شرایط زندگی مردم تحت حاکمیت آنها بدتر شده است و بسیاری از افغانها برای رهایی از زمستان امسال تلاش میکنند.
روزنامه به نقل از مارتین شوییپ، رئیس بخش عملیاتی صلیب سرخ گفته است، مشکلات اقتصادی جدی شده و مردم در تلاش زنده ماندن هستند.
روزنامه به نقل از آقای شوییپ که پس از حاکمیت طالبان نخستین سفرش را به افغانستان انجام داده، افزوده است، کمیتۀ جهانی صلیب سرخ برای نزدیک به تمام زندانیان در افغانستان غذا فراهم میکند. اما او نگفته که در حال حاضر چه تعداد نفر در زندانهای طالبان به سر میبرند.
پس از آن که ملا هبت الله آخندزاده، رهبر طالبان به قاضیها تأکید کرد که حدود شرعی را عملی کنند، مسئولان محلی طالبان در تخار و پس از آن در بامیان و به تازگی در لوگر چندین تن را به اتهام دزدی، فرار از خانه، روابط نامشروع جنسی و برخی اتهامهای دیگر در محضر عام شلاق زده که این موضوع با واکنش تند برخی فعالان و سازمانهای حقوق بشری مواجه شده است.
ایونینک ستندرد
- ایونینک ستندرد، دیگر روزنامۀ چاپ بریتانیا هم در پیوند به همین موضوع گزارش نشر کرده است.
این روزنامه گفته است، در یک ماه گذشته دومین بار است که موضوع دُره زدن افراد در محضر عام از سوی طالبان تأیید شده است، عملکردی که به باور نویسنده، نشاندۀ قوانین سخت طالبان در سالهای ۱۹۹۰ است.
تا به حال هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشاخته است. شمار زیادی از کشورهای جهان از طالبان خواستند که به زنان اجازۀ آموزش و کار را دهند، در حکومت شان دیگر طرفها را نیز شامل سازند و این اطمنان را بدهند که افغانستان یک بار دیگر به پناهگاه امن گروه های تروریستی مبدل نمیشود.