شاه بیبی ۶۵ ساله مادر بزرگ یک خانوادۀ ۱۰ نفری در کابل است که به گفتۀ خودش، برخی روزها از طرف عصر همراه با نواسههای قد و نیم قدش به پارک نزدیک خانهشان میرفت.
او میگوید، پس از شنیدن این خبر که طالبان زنان را از رفتن به پارکهای تفریحی منع کرده است، چند روزی میشود که نواسههایش را برای تفریح به پارک نبرده است.
شاه بی بی: از ترس پارک رفته نمیتوانم که مبادا ما را لت و کوب کنند.
او در صحبت به رادیو آزادی گفت، از این وضعیت به شدت نگران است و رنج میبرد:
"یگانه خوشی من رفتن به پارک همراه نواسههایم بود، اما طالبان این را هم از ما گرفتن حالا وقتی عصر میشود نواسههایم مرا محکم میگیرند (خواهش میکنند) و گریه میکنند که ما را پارک ببر، اما از ترس رفته نمیتوانم که مبادا ما را لت و کوب کنند."
شاه بیبی میخواهد که این محدودیتها بر طرف شوند و اجازه داده شود که زنان آزاد زندگی کنند و در فضای این کشور نفس بکشند.
صابره، بانوی دیگری است که میگوید بیماری افسردگی و مشکل چاقی دارد.
صابره: اگر ورزش نکنم دوباره مریض میشوم
او میگوید، داکتران برایش توصیه کرده بودند که باید ورزش کند و در فضای آزاد قدم بزند تا صحتش بهبود پیدا کند:
"من هر صبح به ورزشگاه زنانه در ساحۀ کارته نو میرفتم، حالت روحی و روانیام در حال بهتر شدن بود و وزن خود را هم کاهش داده بودم، بعضی روزها برای قدم زدن به پارک هم میرفتم، اگر ورزش نکنم دوباره مریض میشوم."
این در حالیست که به تازگی اتحادیۀ اروپا محدودیتهای تازه وضع شده از سوی حکومت طالبان بر زنان را محکوم کرده است.
پیتراستانو، سخنگوی ارشد این اتحادیه در امور خارجی با نشر اعلامیهای گفته است که این محدودیتها، علاوه بر نقض شدید حقوق دختران و زنان توسط حکومت طالبان، در تضاد با وعدههای نخست طالبان است.
اتحادیه اروپا با نگرانی از وضعیت حقوق بشری زنان و دختران در افغانستان گفته است که دختران افغان از رفتن به مکاتب متوسطه و لیسه منع شده اند، بر رفت و آمد زنان و دختران محدودیت وجود دارد و آنان از بیشتر جنبههای عمومی و اقتصادی زندگیشان محروم هستند.
اتحادیۀ اروپا از همه مقامهای طالبان خواسته است که به تعهدات افغانستان تحت قوانین بینالمللی به ویژه حقوق بشر، حقوق پناهندگان و حقوق بشردوستانه احترام گذاشته و احترام به حقوق بشر و آزادیهای اساسی همۀ مردم افغانستان را تضمین کنند.
در تصمیم اخیر وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان زنان در افغانستان از رفتن به پارکهای تفریحی، ورزشگاهها و حمامهای زنانه منع شده اند.
این در حالیست که به تازگی حدود صد زن به شمول شماری از رهبران اثرگذار زن برای عدالت خواهی نامههای جداگانهای را زیر نام "صد فریاد" در مورد وضعیت زنان و دختران تحت حاکمیت طالبان در افغانستان ترتیب کرده و به شورای امنیت سازمان ملل متحد فرستادند.
نقض گستردۀ حقوق بشری زنان، قتلهای هدفمند زنان، شلاق زدن زنان، بازداشتهای بیدلیل و شکنجه، نکاح اجباری و زیرسن، حجاب اجباری، بستن مکاتب متوسطه و لیسه دخترانه، ورزشگاهها و پارکهای تفریحی به روی زنان و دختران از محتوای نامههایی گفته شده که به روز دوشنبه به شورای امنیت سازمان ملل متحد فرستاده شده اند.
هرچند حکومت سرپرست طالبان در مورد اعلامیه تازه اتحادیه اروپا واکنش نشان نداده اما بارها گفته که به حقوق زنان در چوکات شریعت اسلام احترام دارد.