ریجارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان می گوید: بس است! یک روز دیگر هم نباید مکاتب به روی دختران مسدود بماند.
او این را در حساب توییترش نوشته است.
بنت نوشته که مکاتب باید به روی همهٔ کودکان باز شوند.
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در ادامه خواهان حق مساوی آموزش در افغانستان شده است.
دیروز یکشنبه یکسال از مسدود بودن مکاتب دختران بالاتر از صنف شش در افغانستان گذشت.
انتونی گوترش منشی عمومی سازمان ملل متحد، در پیامی گفت که فرصت از دست رفته یک سال آموزش دختران افغان جبران شده نمیتواند.
شهرزاد اکبر: چرا طالبان از فراگیری آموزش نگران اند؟
شهرزاد اکبر رئیس سابق کمیسیون مستقل حقوق بشر در نظام جمهوریت در توییترش نوشته: "یک سال از تعطیلی مکاتب متوسطه و لیسه دختران میگذرد چرا؟ این بی عدالتی که در جهان مانند ندارد، به جز از دشمنی طالبان با نیمه از جهان یعنی زن دیگر چه میتواند باشد؟ چرا طالبان از فراگیری آموزش نگران اند؟"
کبیر حقمل سابق سخنگوی وزارت معارف افغانستان در باره شمار دختران که اکنون در حاکمیت طالبان از آموزش محروم اند به رادیو آزادی گفت: "بیشتر از یک و نیم میلیون دختر در دورهٔ مکاتب متوسطه و لیسه شامل بودند. ما از قبل هم به کمبود دختران بالاتر از صنف شش مواجه بودیم. این با تعدادی که اکنون طالبان آنها را به مکتب نمیمانند، اضافه شد که به این ترتیب شمار این دختران را به میلیونها تن میرساند. این متأسفانه یک ضربه بزرگیست بر سیستم تعلیمی و آموزش افغانستان."
ماریا: به ما هم مثل پسران حق آموزش داده شود.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد "یونیسف" سخنان ماریا یک دختر صنف دهم را در توییتر خود نشر کرده که میگوید: "به ما هم مثل پسران حق آموزش داده شود."
رادیو آزادی خواست در این مورد با ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان صحبت کند اما او دستیاب نشد.
قبلاً برخی از مقامهای حکومت طالبان مسدود ماندن مکاتب را به مردم ارتباط داده اند.
به تازگی نورالله منیر سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان گفته که شماری از مردم نمیخواهند که دختران شانزده ساله شان به مکتب بروند.
در واکنش به گفته های او، مردم اعتراض های را به راه انداختند و گفتند که مکاتب باید باز گشایی شوند.