سازمان عفو بین الملل میگوید که طالبان توافقنامه دوحه را عملی نکرده اند و به همین گونه به فرمان عفو عمومی هم پابند نمانده اند.
در اعلامیۀ پخش شده از سوی این سازمان آمده است که در بیش از دوازده ماه گذشته زیر حاکمیت طالبان در افغانستان رویدادهای ناپدید شدن های اجباری، بازداشتهای خودسرانه، کشتار بدون محاکمه، کشتارهای انتقام جویانه از نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین به شیوه های مختلف و بازداشت و کشتار افراد به اتهام همکاری با جبهه ملی مقاومت و گروه داعش هنوز هم از سوی طالبان ادامه دارند.
سازمان عفو بینالملل از جامعه جهانی خواسته است که بیدرنگ و عاجل سفارشهای گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در مورد وضعیت حقوق بشری در افغانستان را عملی کند.
در گزارش تازه ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان آمده است که یک سال گذشتۀ حکومت طالبان در افغانستان مملو از تخطیها در بخشهای حقوق بشری بوده است. او هشدار داده است که اگر جهان در این مورد دست بکار نشود وضعیت از این بدتر خواهد شد.
ریچارد بنیت: تخطی از حقوق زنان از سوی طالبان، انتقامگیری از منتقدان و مخالفان و سرکوب آنان و وضع محدودیت ها در برابر آزادی بیان نشان دهنده یک حاکمیت استبدادی در افغانستان است.
آقای بنیت در نشست روز دوشنبه در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در ژنیو گزارش یک سال گذشته ماموریت خود را ارائه کرد.
وی گفت وضعیت بشری در افغانستان از یکسال به این طرف خرابتر شده است، افغانها در یک بحران بشری قرار گرفته اند، اما دیده میشود که جهان در رسیدگی به این مشکل کوتاه آمده است.
او همچنان گفته است که تخطی از حقوق زنان و دختران از سوی طالبان، انتقامگیری از منتقدان و مخالفان و سرکوب آنان و وضع محدودیت ها در برابر آزادی بیان نشان دهنده یک حاکمیت استبدادی در افغانستان است.
اما حکومت طالبان در اعلامیهیی این گزارش، ریچاد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان را رد کرده و آنرا مغرضانه خوانده است.
در اعلامیۀ طالبان آمده است که در این گزارش از صدها پیشرفت چشم پوشی شده است و برای زنان کدام تهدیدی متوجه نیست و آنان در بخش های مختلف مصروف کار استند.
اما طالبان تاکنون در مورد اعلامیۀ سازمان عفو بین الملل چیزی نگفته اند.
توماس نیکلسن: نقض حقوق بشری در افغانستان پذیرفتنی نیست
از سوی دیگر توماس نیکلسن فرستادۀ اتحادیه اورپا برای افغانستان نیز در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفته است که از نقض حقوق بشر در افغانستان نگران است و طالبان تا هنوز موفق نشده اند که به تعهدات خود عمل کنند: "مردمان مربوط به اقلیت ها و گروههای مذهبی در افغانستان، دگرباشان، مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران و کارمندان رسانهها با موارد کشتار، بازداشت های خودسرانه، ناپدید شدنهای اجباری و آزار واذیت و شکنجه های فزیکی روبرو هستند که این پذیرفتنی نیست."
آقای نیکلسن گفته است که اتحادیه اروپا، در تعهد خود برای حمایت از زنان و دختران افغان ایستاده است.
میشل تیلور: امریکا به پشتیبانی اش در بخش حقوق بشری زنان و دختران پابند است
با این حال میشل تیلور نمایندۀ ایالات متحدۀ امریکا در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد نیز تأکید کرده است که امریکا به پشتیبانی اش در بخش حقوق بشری زنان و دختران پابند است.
بانو تیلور در نشست این شورا روز دوشنبه خواست که باید فشارها بر طالبان بیشتر شوند تا آنان در بخش تامین حقوق زنان به تعهدات خود ایستادگی کنند.
وی گفت، هرکسی که در نظام بینالمللی برای مشارکت تلاش میکند باید به تمام اصول احترام داشته باشد.
به گفته او هرگاه جامعۀ جهانی به این تاکید نکند "این برایشان شرم است"
بسته ماندن دروازههای مکتبها به روی اکثر دختران بالاتر از صنف ششم، اجازه نداشتن زنان برای سفر بدون محرم و به همین گونه داشتن روابط طالبان با القاعده، از بین بردن و ناپدید شدن شماری از سربازان و مقامات نظام پیشین و کشتارهای صحرایی اتهام هایی اند که بر طالبان وارد میشوند.
اما طالبان به تکرار این گونه گزارش ها را رد کرده اند.