لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۶ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۴۳

یونیسف: حمایت ما از تعلیم دختران و پسران در افغانستان ادامه می‌یابد


شماری از دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در ولایت پکتیا که پس از مسدود شدن دوباره مکاتب شان دست به اعتراض زدند
شماری از دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم در ولایت پکتیا که پس از مسدود شدن دوباره مکاتب شان دست به اعتراض زدند

مقام‌های صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان یونیسف تأکید می‌کنند به پشتیبانی‌شان برای آموزش هر دختر و پسر افغان ادامه خواهند داد.

محمدایویا رئیس یونیسف در افغانستان در صفحۀ توییتر‌ش نگاشته است: "ما از پیام برای آموزش هر کودک، از جمله دختران، حمایت می‌کنیم. ما تسلیم نخواهیم شد تا زمانی‌که هر دختر و پسر در افغانستان در مکتب درس بخوانند. این حق آنان است و راهی به سوی صلح و رفاه آینده است."

به حمایت از باز شدن مکاتب متوسطه و لیسه دختران کارزارهای در شماری از ولایات از سوی نهاد راه قلم راه اندازی شده است.

مطیع الله ویسا مسئول این نهاد روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که این کارزارها همین اکنون در چهارده ولایت به‌خاطری به راه انداخته شده اند که مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم در تمام ولایت‌ها به شمول ولایت پکتیا بازگشایی شوند.

مطیع الله ویسا مسئول نهاد راه قلم
مطیع الله ویسا مسئول نهاد راه قلم

طالبان هفتۀ پیش مکتب‌هایی متوسطه و لیسه را در پکتیا پس از چند روز بازگشایی دوباره بستند.

ویسا: اگر این بار مکتب‌ها باز نشوند به اعتراض‌ها و راه‌پیمایی‌های بزرگتری دست‌خواهیم زد

مطیع الله ویسا می‌گوید که امیدوار است از این‌ کارزار نتیجۀ بهتری به دست آید: "شمار زیادی از مردم در این کارزارها حضور دارند. ما هنوز هم در گفتگو با مردم هستیم که بیشتر منظم و منسجم شویم. اگر این بار مکتب‌ها باز نشوند به اعتراض‌ها و راه‌پیمایی‌های بزرگتری دست‌خواهیم زد تا آن‌که مکتب‌ها از صنف ششم تا دوازدهم به روی دختران در تمام افغانستان باز شوند و ما حق انسانی و اسلامی مان را به دست آوریم."

در ویدیوهای تازه پخش شدۀ این کارزارها که در رسانه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند و نهاد راه قلم آن‌ها را تایید می‌کند، مردم عام، بزرگ‌سالان و جوانان دیده می‌شوند که با یک صدا خواهان بازگشایی مکتب‌ها هستند.

یکی از شرکت کنندگان در این کارزارها که باشندۀ ولسوالی ارغستان ولایت کندهار است و نمی‌خواهد که نامش در گزارش گرفته شود به رادیو آزادی گفت: "من به عنوان یک پدر می‌خواهم دخترانم آموزش ببینند، از طالبان می‌خواهم که به دختران اجازۀ آموزش در صنوف بالا را بدهند. این نه تنها خواست من بلکه خواست تمام مردم است. چنان‌که پسر حق آموزش دارد دختران ما نیز این حق را دارند."

این کارزارها و واکنش‌ها در رسانه‌های اجتماعی پس از آن افزایش یافته اند که هفتۀ پیش عموم مردم پکتیا مکتب‌های دخترانه را باز کردند اما روز یکشنبۀ همین هفته این مکتب‌ها به دستور وزارت معارف حکومت طالبان دوباره بسته شدند.


هم‌چنان نورالله منیر وزیر معارف حکومت طالبان در سفری به ولایت ارزگان گفت که در بخش‌های دور دست مردم نمی‌خواهند دختران بالاتر از شانزده سال شان به مکتب بروند_گفته‌هایی که واکنش‌های شماری از افغانان را در پی داشت.

پاسخ سرپرست وزارت معارف طالبان به بسته ماندن مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

از حاکمیت طالبان بر افغانستان بیش از یک سال می‌گذرد اما در این مدت مکتب‌ها به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته مانده اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG