یک سال پس از آغاز روند پذیرش افغانان از سوی دولت کانادا، اکنون شبکه خبری « سیبیسی نیوز» گزارش داده که " اتاوا برنامه ویژه مهاجرت افغانستان را به روی متقاضیان جدید میبندد."
شبکه خبری سی بی سی دریافته است که دولت کانادا در حال بررسی آخرین درخواستها از هژده هزار درخواستی است که افغانان امیدوار اند از طریق این برنامه به این کشور بیایند.
این برنامه نزدیک به یک سال پیش، چند هفته پیش از سقوط کابل به دست طالبان در اگست ۲۰۲۱ میلادی و پیش از وعده جاستین ترودو صدراعظم اینکشور برای انتقال ۴۰ هزار افغان به کانادا تنظیم شده بود.
هدف آن انتقال همکاران افغان با بخش نظامی و ملکی دولت کانادا به مکانی امن بود، اما هنوز شماری از افراد که با دولت کانادا همکار بودند بی سرنوشت در افغانستان مانده و چشم بهراه دریافت قبولی از این کشور اند.
یکی از این متقاضیان که از چندسال بدینسو کارمند یک نهاد کمکرسان در غرب افغانستان بود که از سوی دولت کانادا حمایت میشد، با شرط حفظ هویتاش به رادیو آزادی میگوید، لیست نامهای شان اوایل سقوط حکومت به دست طالبان به دولت کانادا فرستاده شد، هنوز نتوانسته اند پذیرش پروندهاش را از سوی این کشور را دریافت کنند.
او از شرایط بد زندگی زیر سایه حاکمیت طالبان میگوید.
""دفاتر که شامل دفتر ما هم میشد لیست کارمندان و اسناد را به دولت کانادا روان کرد، طی ماههای گذشته بعضی اسناد ما هم از سوی دولت کاناداخواسته شد ولی ماهها شده که خبری برای ما داده نشده که آیا کارهای ما پروسس میشود و یا شرایط رفتن ما آماده است یانه."
بربنیاد این گزارش کانادا از زمان حاکمیت طالبان در ماه اگست سال گذشته میلادی تا کنون به ۱۶۵۴۰ افغان زمینه اسکان در این کشور را فراهم کرده است.
اکنون به نوشته سیبیسی نیوز، دولت فدرال درحالیکه تنها نیمی از ۴۰ هزار افغان را به این کشور انتقال داده، و قبل از رسیدن به نیمه راه٬ روند پذیرش درخواستهای تازه را متوقف کرده است.
بربنیاد این گزارش مدافعان پناهندگان گفته اند که تصمیم برای پایان دادن به این برنامه، افغانهایی را که امیدوار آمدن به این کشور هستند، رهامیکند.
با این حال بر اساس یافتههای سی بی سی ظاهرا دولت کانادا با پذیرش ۱۸ هزار درخواست همکاران افغان دولت کانادا که پروندههای شان در جریان است، خود را به هدف انتقال ۴۰ هزار افغان به کانادا نزدیک خواهد کرد.
با وجود همه اینها اما رویای مهاجرت به کانادا برای شمار زیادی از افغانان که در انتظار دریافت پاسخ مثبت از دولت کانادا اند، ناروشن است.