لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۴۱

یک‌ ساله‌گی پروسهٔ تخلیه؛ همکاران افغان نیروهای امریکایی از این پروسه نا راض اند


تصویر آرشیف: جریان پروسه تخلیه افغانها در میدان هوایی کابل
تصویر آرشیف: جریان پروسه تخلیه افغانها در میدان هوایی کابل

همزمان با یک ساله‌ شدن اعلام امریکا از "عملیات پناه‌دهی به هم‌پیمانان" شماری از دارنده‌گان پروندۀ ویزۀ ویژۀ مهاجرت یا (اس ای وی) از زمان‌گیر شدن روند خروج از افغانستان انتقاد می‌کنند.

آنان تاکید دارند که ایالات متحده امریکا همکاری های آنان را نباید نادیده بگیرد و هرچه زودتر برایشان تعیین سرنوشت کند.

یکی از همکاران افغان نیروهای امریکایی می‌گوید سال‌ها با نظامیان آمریکایی در افغانستان کار کرده و پروندۀ ویزۀ ویژۀ مهاجرت یا اس.آی.وی. دارد اما تا هنوز در افغانستان مانده است.

او که نظر به حساسیت موضوع می‌خواهد نامش در گزارش گرفته نشود می‌گوید در شرایط بد امنیتی و اقتصادی قرار دارد.

این مرد که عکس های لت و کوب شدنش را با رادیو آزادی شریک کرد ادعا می‌کند همکاران خارجی اش به ایمیل های وی پاسخ نمی دهند.

او به رادیو آزادی گفت:

" اس.ای.وی یک بار به ما ایمیل روان کرد میگه که اسناد های تان جعلی است! جعلی نیست خوب سوپیروایزر جواب نمی دهد، می‌گوید جعلی است چون سوپروایزر که جواب ندهد اس ای وی کیس ما را پیش نمی برد. ما مستقیم با خودشان کار کردیم و این‌ها خود شان اسناد و این چیز ها را دادند به ما".

وی همچنان تاکید می‌کند که طالبان وی را به اساس ضمانت قوی بزرگان قومی بشرطی رها کردند که هروقت آنان بخواهند باید بزرگان قومی وی را تسلیم طالبان کنند.

تعداد زیادی از افغانها در جریان پروسه تخلیه از کشور بیرون شدند٬ اما کسانی که کیس های اس آی وی دارند میگویند که به آنان رسیده گی نشده است
تعداد زیادی از افغانها در جریان پروسه تخلیه از کشور بیرون شدند٬ اما کسانی که کیس های اس آی وی دارند میگویند که به آنان رسیده گی نشده است

این همکار افغان ایالات متحده امریکا همچنان ادعا می‌کند که به علت پیشنۀ کاری که با امریکاییان دارد، در دریافتن کار تازه در نهادها نیز با مشکل روبرو است.

این کار آن را با دشواری‌های اقتصادی روبرو کرده است.

در همین حال یک تن دیگر از دارنده‌گان پروندۀ ویزۀ خاص مهاجرت یا اس.آی.وی هم تاکید می‌کند که تاهنوز آمریکا به انتقالش اقدامی نکرده و در افغانستان مانده است.

این شخص نیز نمی‌خواهد نامش در گزارش گرفته شود.

"یک سال می شود که من کیس اس ای وی دارم. با این مردم تقریبا ۴یا۵ سال کار کردم و کارمند برحال بودم که تحولات شد و همه چیز مسدود شد. اکنون به افغانستان هستم و سرنوشتم معلوم نیست و کار هم نیست".

ویزۀ ویژۀ مهاجرت به امریکا یا اس ای وی، پرونده‌یی است که همکاران مستقیم دولت امریکا در چهارچوب آن به آمریکا منتقل می شوند.

پارسال در چهاردهم ماه جولای جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحدۀ امریکا موافقت کرد که همکاران افغان دولت امریکا با پروازهای ویژه و شتابان از افغانستان منتقل شوند. او این ماموریت را "عملیات پناهدهی به‌ هم‌پیمانان" نامید_ آن‌چه که با گذشت یک سال با انتقادهایی روبرو است.

جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا سال گذشته فرمان اجرای برنامه انتقال همکاران نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرد.
جوبایدن رئیس جمهور ایالات متحده امریکا سال گذشته فرمان اجرای برنامه انتقال همکاران نیروهای امریکایی از افغانستان را صادر کرد.


به تازه‌گی سناتور جمهوری‌خواه٬ مایکل مک کوول در بیانیه‌یی به مناسبت یک ساله‌گی این تعهد رئیس جمهور امریکا با انتقاد از این روند گفته است که "فراموش شدن همکاران افغان ما از سوی رئیس جمهور بایدن لکه‌یی بر ریاست جمهوری او است."

در بخشی از بیانیۀ او همچنان آمده که " همین اکنون بیش از ۶۷۵۰۰ متقاضی ویزۀ ویژۀ مهاجرت یا SIV هنوز در انتظار رسیدگی به پرونده‌های شان اند که تقریباً همه آنان هنوز در افغانستان به دام افتاده‌اند".

این در حالی‌ست که پس از سقوط افغانستان به دست طالبان در پانزدهم ماه اگست سال پیش میلادی تا آخر آن ماه کم و بیش ۱۲۴۰۰۰ شهروندان افغانستان در عملیات‌های تخلیۀ گروهی از سوی امریکا و متحدان اش از افغانستان بیرون شدند.

به دنبال پایان خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان وزارت خارجۀ امریکا بارها اعلام کرده است که به روند انتقال متحدان افغان دولت امریکا از افغانستان ادامه خواهد داد.

امریکا در یازده ماه گذشته صدها تن از متحدان افغان اش را از افغانستان بیرون کرده و این روند هم‌چنان ادامه دارد.

XS
SM
MD
LG