مجمع جهانی اقتصاد (WEF) در رابطه با نقش زنان در امور اجتماعی، سیاسی، تعلیمی و صحی در کشورهای مختلف گزارشی را نشر کرده است.
در این گزارش که دیروز چهارشنبه (۱۳ جولای) نشر شد افغانستان که نزدیک به ۱۱ ماه قبل طالبان در آن قدرت را بدست گرفتند در بخش شاخص شکاف جنسیتی بین مرد و زن در رده اخیر یعنی رده ۱۴۶ قرار دارد.
همسایه افغانستان پاکستان یک رده پیشتر از افغانستان در رده ۱۴۵ جا دارد.
ایران هم در جمله پنج کشوری اخیری قرار دارد که شکاف جنسیتی اجتماعی بین زن و مرد در آن در بدترین حالت میباشد و نام آن در رده ۱۴۳ دیده میشود.
همزمان با نشر گزارش مجمع جهانی اقتصاد در عین روز دیدبان حقوق بشر هم نوشته است که از بسته شدن مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان توسط طالبان ۳۰۰ روز تکمیل شد که این عمل بر زندگی خود و اعضای خانواده این دختران تاثیر عمیق گذاشته و عواقب آن بر این دختران بسیار عمیق خواهد بود.
نظر به گزارش مجمع جهانی اقتصاد آیسلند، فنلند، ناروی، نیوزیلند و سویدن در صدر فهرست جا دارند.
در گزارش مجمع جهانی اقتصاد آمده که با عمیق شدن بحرانها، حقوق زنان هم بیشتر متاثر میشود و نا برابریهای اجتماعی جنسیتی هم افزایش مییابد.
در این گزارش آمده که از سال ۲۰۲۰ به این سو که بیماری کرونا در جهان سرایت کرد و نگرانی اقتصادی افزایش یافت فاصله شکاف اجتماعی جنسیتی هم بیشتر شده است.
مجمع جهانی اقتصاد در گزارش خود مینویسد که در سال ۲۰۲۰ برای از بین بردن فاصله شکاف جنسیتی بین زن و مرد ۱۰۰ سال تخمین شده بود، اما اکنون گفته میشود که برای از بین بردن این فاصله ۱۳۲ سال نیاز است.