لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۳۷

نگرانی سفرای کشورهای غربی از بسته ماندن مکاتب متوسطه و لیسه دختران در افغانستان


آرشیف - پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بیش از ده ماه می شود که مکاتب دختران بالاتر از صنف شش در اکثر ولایات افغانستان بسته مانده اند.
آرشیف - پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان بیش از ده ماه می شود که مکاتب دختران بالاتر از صنف شش در اکثر ولایات افغانستان بسته مانده اند.

وان براندت سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان می‌گوید یکجا با سفیران غرب برای افغانستان مقیم در دوحه بخاطر بازگشایی مکاتب دخترانه نشستی داشته اند.

وی در توییتر خود نوشته که سفرای غربی برای افغانستان از بسته بودن مکاتب دخترانه ابراز نگرانی کردند.

این در حالیست که پس از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان دروازه‌های مکاتب به‌روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد.

شماری از شاگردان مکاتب از حکومت طالبان می‌خواهند که باید دروازه مکاتب را به روی آنان باز کند.

یکی از آنها فاطمه دانش آموز صنف یازدهم است که در ده ماه گذشته خانه نشین شده است.

او به رادیو آزادی گفت که در مورد بازگشایی مکاتب و دیگر بخش‌های آموزشی روز به روز امیدش کم می‌شود: "وقتی ما نتوانیم درس بخوانیم، نتوانیم تحصیل بکنیم نمی توانیم به آرزوهای خود برسیم پس از حکومت میخواهیم که هرچه زودتر مکاتب را به روی دختران باز کند تا ما تحصیل بکنیم، درس بخوانیم و پیشرفت کنیم."

طالبان با آینده افغانستان بازی نکنند، بگذارند مردم با سواد شوند و آینده خود را بسازند

یک تن از باشندگان کابل که نمی‌خواهد به دلیل مشکلات امنیتی در این گزارش نامش گرفته شود می‌گوید دخترش بعد از مسدود شدن مکتب به مشکل روانی مواجه شده است.

او می گوید اگر طالبان می‌خواهند جامعه را از جهالت نجات دهند پس به این انتظار پایان دهند و دختران را به آموزش و زنان را به کار اجازه دهند: "دیگر نمی‌دانیم به کدام لهجه به این مردم بگویم که لطفاً مکاتب را باز کنید، تا کنون که بسته است این را هم نمی‌شود جبران کرد، امیدواریم بیشتر از این جهل گسترده نشود، باید مکاتب باز شوند، آنان با آینده افغانستان بازی نکنند، بگذارند مردم با سواد شوند و آینده خود را بسازند."

پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان به این سو، به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه درس خواندن داده نشده و مکاتب‌شان بسته است.

این تصمیم طالبان در داخل و خارج از افغانستان به‌گونه گسترده محکوم شده است.

به تازگی کمیتۀ تحریم‌های سازمان ملل متحد بخاطر برخورد سلیقه‌یی عبدالباقی حقانی سرپرست وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان و سعید احمد شهیدخیل معین وزارت معارف حکومت طالبان و مخالفت آنان با بخشی از آموزش دختران اجازه سفر آنان را گرفته است.


در همین حال وان براندت سفیر اتحادیه اروپا برای افغانستان در توییتر خود نوشته که در یک نشست با سفیران غرب در دوحه در مورد ادامه بسته بودن مکاتب دختران در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.

وی صبح روز سه‌شنبه در توییتر نوشته که در دوحه در دیدار با یونیسف و یونسکو در این مورد نگرانی های‌شان را مطرح کرده اند.

هرچند حکومت طالبان به تازگی در این مورد چیزی نگفته اما پیش از این انعام الله سمنگانی معاون سخنگوی حکومت طالبان به تاریخ ۵ ماه جوزای سال روان با فرستادن پیامی به رسانه‌ها گفته بود یک هیت ۸ نفره به رهبری مولوی عبدالحکیم رئیس ستره محکمه حکومت آنان بخاطر موضوع مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم تشکیل شده است.

رادیو آزادی تلاش کرد در مورد کارهای این هیئت با حکومت طالبان گفت‌وگو کند اما هیچ یک از سخنگویان حکومت طالبان دستیاب نشدند.

XS
SM
MD
LG