توماس نیکلاسن نمایندهٔ ویژه اتحادیهٔ اروپا برای افغانستان روز شنبه در بروکسل، پایتخت بلجیم میزبان نمایندگان ویژهٔ کشورهای عضو این اتحادیه برای افغانستان بود.
آقای نیکلاسن پس از گفتوگو با آنها در مورد وضعیت جاری افغانستان در این نشست، در صفحهٔ توییتر خود نگاشته است: "در این نشست در مورد نگرانیها از خراب شدن وضعیت حقوق بشر به ویژه زنان، دختران و گروههای قومی، همینگونه نبود مشارکت سیاسی و عدم توانایی طالبان در نداشتن رویکرد درست مطابق تعهداتشان با مردم افغانستان، بحث صورت گرفت."
رادیو آزادی تلاش کرد دیدگاه ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان را نیز داشته باشد، اما او دستیاب نشد.
اما پیش از این آقای مجاهد به تاریخ ۳ جون به رادیو آزادی گفته بود، به شمول همه اتباع دیگر، به حقوق زنان، دختران و اقلیتها متعهد هستند و جهان در این مورد نگران نباشد.
این نگرانیها در حالی مطرح میشوند که با حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، صنفهای بالاتر از ششم مکتبها به روی دختران بسته شدهاند، بیشتر زنان شاغل خانهنشین اند و در زمان حاکمیت طالبان نیز همانند حکومت پیشین جمهوریت، عبادتگاهها، مکاتب و مکانهای عامهٔ شیعیان مورد حملات گروه داعش قرار گرفتند که به دهها فرد ملکی تلفات وارد شده است.
از سوی هم دیبرا لاینز، نمایندهٔ ویژهٔ سازمان ملل متحد در افغانستان که معیاد ماموریتش در افغانستان در حال تکمیل شدند است روز شنبه در مورد وضعیت جاری بشری در افغانستان و مشارکت سیاسی در دو دیدار تودیعی جداگانه با سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخلهٔ طالبان و عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحهٔ ملی در نظام پیشین جمهوریت گفتوگو کرده است.
یوناما با نشر عکسهای بانو لاینز در دو تویت جداگانه در صفحهٔ توییتر نگاشته است، بانو لاینز با سراجالدین حقانی در مورد مبارزه با هراسافگنی و مواد مخدر، تقویت همکاری برای عملیات بشری و بیماریهای کولرا و اسهال که اخیراً در افغانستان شیوع یافته، بحث کرده است.
همینگونه یوناما در مورد دیدار او با داکتر عبدالله عبدالله که تازه دوباره به افغانستان برگشته، نوشته است که در این دیدار در بارۀ اهمیت همهشمول بودن، مبارزه با هراسافگنی و نقش کلیدی منطقه در ساختن آیندۀ افغانستان گفتوگو کرده اند.
گفتنی است، وضعیت جاری بشری و سیاسی در افغانستان موضوعی است که پیش از این نیز جامعهٔ جهانی در مورد آن نگرانیهایی را مطرح کرده است.