لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۷

کوفی: با دوسیه‌های مربوط به زنان در غور مرد سالارانه عمل می‌شود


فوزیه کوفی عضو ولسی جرگه افغانستان حین ملاقات با یکی از قربانیان خشونت در ولایت غور
فوزیه کوفی عضو ولسی جرگه افغانستان حین ملاقات با یکی از قربانیان خشونت در ولایت غور

ادارات محلی غور در برابر قضایای خشونت با زنان مرد سالارانه عمل می‌کنند و قضایای کشتار، سوختاندن و سنگسار زنان در این ولایت به‌گونه همه‌جانبه بررسی نشده‌است.

این موارد بخش از یافته‌های کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه را تشکیل می‌دهد.

فوزیه کوفی رئیس این کمیسیون که روز چهارشنبه از ولایت غور برگشت می‌گوید، بسیاری نهاد‌های دولتی این ولایت در برابر دوسیه‌های مربوط به زنان، مرد سالارانه عمل می‌کنند.

فوزیه کوفی رئیس کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه افغانستان
فوزیه کوفی رئیس کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه افغانستان

وی گفت:

"ولایت غور یکی از ولایات است که نقض حقوق بشر و به‌خصوص نقض حقوق زنان در سال‌های اخیر صورت گرفته و دردآور این‌است کسانی‌که متهم هستند متأسفانه مورد مجازات و پیگرد قانونی قرار نمی‌گیرند و افراد زورمند اعمال نفوذ می‌کنند و حتی باعث بیرون شدن متهمین از زندان تحت ضمانت هستند."

غور در بخش قضایای خشونت با زنان اخیراً بیشتر سرخط خبر‌ها می‌شود، قتل، سنگسار، ازدواج‌های اجباری و حتی به آتش کشیدن زنان بخشی از این قضایا را تشکیل می‌دهند.

شماری از اعضای ولسی جرگه که به این ولایت سفر کرده‌اند، می‌گویند که هنوز هم بسیاری دوسیه‌های خشونت با زنان به‌شمول قضیه سنگسار رخشانه بررسی نشده‌است.

به‌گفته آنان عاملان خشونت علیه زنان هنوز در بازداشت پولیس قرار نگرفته اند.

هرچند بخش‌های از غور زیر تهدید مخالفان مسلح دولت قرار دارد اما موضوع خشونت با زنان برای نیرو‌های امنیتی به یک چالش تبدیل شده‌است.

مصطفی محسنی قوماندان امنیه غور در صحبت با رادیو آزادی می‌گوید، در یک سال اخیر بیش از صد قضیه خشونت با زنان در این ولایت به ثبت رسیده‌است.

مصطفی محسنی قوماندان امنیه غور
مصطفی محسنی قوماندان امنیه غور

وی افزود:

"خشونت علیه زنان امسال نسبت به یک سال گذشته خیلی بالا است که تقریباً ۱۱۸ قضیه داریم که به ۱۰۸ قضیه رسیدگی شده و به ده قضیه رسیدگی نشده‌است که شش مورد آن زیر تسلط مخالفین است و چهار مورد آن فراری اند و اما تحت تعقیب پولیس قرار دارند."

و اما عامل و دلیل خشونت علیه زنان در ولایت غور چیست؟

معصومه انوری رئیس امور زنان ولایت غور
معصومه انوری رئیس امور زنان ولایت غور

معصومه انوری رئیس امور زنان این ولایت در این باره به رادیو آزادی می‌گوید:

"رسم و عنعنات ناپسند تا هنوز بالای مردم غور حاکم است و قضایای که اتفاق می‌افتد این قضایای جدید نبوده بلکه قضایای بوده که ده سال و پانزده سال قبل این زنان به نکاح شخص در آورده شده‌اند ولی امروز زمانی که از حق خود آگاه می‌شوند برایش رسیدگی نمی‌شود و گاهی خود‌شان دست به عکس‌العمل می‌زنند و گاهی خواهان عدالت و تأمین حقوق می‌شوند، در برابر‌ شان عکس‌العمل نشان داده می‌شود."

پیش از این وزارت امور داخله افغانستان بارها تأکید کرده که تلاش‌های نیروهای امنیتی برای جلوگیری از خشونت علیه زنان و بازداشت عاملین موارد خشونت با زنان ادامه دارد.

با این همه، فوزیه کوفی رئیس کمیسیون حقوق بشر و امور زنان ولسی جرگه در صحبت با رادیو آزادی گفت، یافته‌های‌شان از ولایت غور را در کابل با نهاد‌های مسئول در میان خواهند گذاشت.

گزارش: نصرت پارسا

XS
SM
MD
LG