به دنبال کشته شدن دو زن از سوی طالبان در بدخشان، اکنون مقامات هرات از قتل دو تن دیگر در ولسوالی گذره این ولایت خبر میدهند.
جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات گفت، هویت این دو زن مشخص نیست و همچنان طالبان نیز در این مورد تاکنون چیزی نگفتهاند.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان افزایش موارد خشونت علیه زنان را غیر قابل قبول، غیر انسانی و در ضدیت با همه ارزشهای حقوق بشری، قوانین ملی و اسلامی میخواند.
رئیس اجرائیه این کمیسیون میگوید، در یک هفته گذشته ۷ مورد خشونت علیه زنان در سراسر افغانستان ثبت دیتابس آنها شدهاند.
موسی محمودی افزود، این خشونتها ناشی از مسایل خانوادگی، جنجالهای سیاسی و نظامی طالبان، قتلهای فرا قضایی و شکنجه زنان میباشند.
وی افزود:
"روی هم رفته، طالبان و دیگر گروههای مخالف حکومت افغانستان با قتل و اعدام صحرایی زنان نشان دادند که به هیچ ارزشهای حقوق بشری، عرفی و اسلامی پابند نیستند و آنها به جنایاتشان ادامه میدهند."
آقای محمودی در ادامه گفت، علیرغم پیشرفتهای که در عرصه محو خشونت علیه زنان در افغانستان صورت گرفته، برای رسیدگی و اجراأت مقتضی و مؤثر، جهت محو خشونت علیه زنان درین کشور، راه دور و درازی در پیش است.
خشونتها علیه زنان درین اواخر در افغانستان اوج گرفته و موجب نگرانی سازمانهای حامی حقوق بشر از جمله کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان شدهاست.
طالبان در هفته گذشته دو زن را در ولایت بدخشان کشته، گلوی دختری بیست ساله در ولایت بامیان بریده شد، مردی در ولایت بلخ گوشهای زنش را برید و مرد دیگری در همین ولایت زنش را به قتل رساند و در تازهترین مورد سه روز پیش مردی در ولایت کندهار همسرش را آتش زدهاست.
رئیس اجرائیۀ کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید، این خشونتها نشان دهنده آن است که هنور در افغانستان در ارتباط به محو خشونت علیه زنان مشکلات جدی وجود دارد، فرهنگ معافیت از مجازات و نقض قوانین ملی و بینالمللی و حقوق بشری از جمله حقوق زنان در کشور، ادامه دارد.
محمودی ابراز امیدواری کرد که دولت افغانستان در یک استراتژی ده ساله بتواند، تمام میکامیزمها، قوانین و پالیسیهای مؤثر را برای حمایت از زنان داشته باشد.
وی همچنان افزود:
"ما امیدوار هستیم که این هدف را بدست آوریم و در جریان یک دهه بتوانیم، حداقل در محافظت و وضعیت زنان به سطح منطقه اگر بالاتر نباشیم، پائین هم نباشیم."
با این حال قاری یوسف احمدی که خود را سخنگوی طالبان معرفی میکند به رادیو آزادی میگوید که کشته شدن دو زن در هرات کار آنان نیست.
موسی محمودی گفت، اراده محو خشونت علیه زنان در کشور را هم در دولت و هم در جامعه جهانی میبیند و بهگفته وی از سوی دیگر سطح اگاهی مردم بالا رفته و توجه رسانهها و هچنان فعالیتهای مدنی در این ارتباط در افغانستان قابل اذعان است.