لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۷

ارگ: دستاورد‌های مهمی در بخش آزادی بیان در سال ۱۳۹۵ داشته ایم


ریاست جمهوری افغانستان می‌گوید، در سال ۱۳۹۵ شمسی شاهد دستاوردهای مهم در بخش‌های آزادی بیان و دسترسی مردم به اطلاعات بوده‌است.

در اعلامیۀ ریاست جمهوری افغانستان که روز دوشنبه نشر شد گفته شده که رئیس جمهور این‌کشور با صدور یک فرمان هفت ماده‌ای نهادهای دولتی را برای اطلاع رسانی "درست" و به "موقع" به رسانه‌های همگانی و مردم مؤظف ساخته‌است.

ارگ ریاست جمهوری می‌گوید، به خاطر تأمین امنیت خبرنگاران، همکاری نهاد‌های دولتی با خبرنگاران برای دسترسی به اطلاعات و پیگیری قضایای قتل و خشونت علیه آن‌ها، احمد نادر نادری به حیث "سفیر آزادی بیان" تعیین شده‌است.

به‌گفته ریاست جمهوری افغانستان، یک یادداشت رسمی به منظور تهیه یک دستورالعمل روشن در رابطه با رفتار مأموران امنیتی با خبرنگاران به نهاد‌های امنیتی این‌کشور نیز ارسال شده‌است.

اما تعدادی از فعالان مدافع خبرنگاران و به‌طور خاص پرس کلپ کابل، مشی حکومت وحدت ملی را در زمینۀ دسترسی به اطلاعات ناقص و دستاورد‌های آن را نمایشی خوانده‌است.

قریب‌الرحمن شهاب معاون پرس کلپ کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت، آنطوری که انتظار می‌رفت، در سال ۱۳۹۵ شمسی در بخش‌های آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات دستاورد و پیشرفت قابل ملاحظه به نظر نمی‌رسد.

قریب‌الرحمن شهاب می‌گوید:

"آنچه که در این اعلامیه به حیث دستاورد عنوان شده موارد سطحی است. مثلاً تعیین کسی به حیث سفیر آزادی بیان، یا موارد دیگر که به آن نمی‌توان دستاورد بزرگ گفت. اگر وضعیت خبرنگاران را در ولایت بپرسید، در آن‌جا به جای این‌که مشکلات حل شده باشد، زیاد هم شده‌است که یک تصویر مجموعی را برای درک وضعیت کنونی آزادی بیان ارائه می‌کند."

قریب‌الرحمن شهاب از حکومت افغانستان خواستار آن شده‌است که قانون دسترسی به اطلاعات را عملی نموده، به حراست از حیات خبرنگاران توجه جدی کند و به‌خاطر بهبود برخورد با آن‌ها به مقامات حکومت این‌کشور هدایت بدهد.

حکومت افغانستان و متحدان بین‌المللی آن پیشرفت‌ها در بخش‌های مطبوعات و آزادی بیان را بزرگترین دستاورد ۱۵ سال اخیر می‌خوانند.

این در حالیست که افغانستان در شاخص "آزادی مطبوعات در جهان" در سال ۲۰۱۶ میلادی در ردیف ۱۲۰ قرار داشت و بر اساس احصائیه "کمیته بین‌المللی حفاظت از خبرنگاران" افغانستان در زمرۀ خطرناک‌ترین کشورهای جهان برای خبرنگاران محسوب می‌شود.

مرتبط

XS
SM
MD
LG