مسئولان انجمن خبرنگاران شمال افغانستان خواستار نقش آفرینی رسانهها در حکومت داری خوب هستند.
این مسئولان می گوید که حضور مافیا در رسانهها باعث عدم انعکاس ضعفهای موجود در حکومت شدهاست.
گلاب شاه باور مسئول انجمن خبرنگاران شمال افغانستان به این باور است که انعکاس حقایق توسط رسانهها به گونه بی طرفانه و با در نظر داشت منافع ملی میتواند، حکومت را متوجه خلاهای وظیفوی اش نموده و به مشکلات مردم رسیدگی کند.
آقای باور همچنان میگوید با اینکه مافیا در هر عرصه دیگر حضور دارد، رسانههای افغانستان نیز از حضور این افراد مستثنا نبوده و این مسئله سبب موانع در مقابل به نقش آفرینی رسانهها در حکومت داری خوب شدهاست.
باور گفت که به دلیل حضور مافیایی رسانه ئی خبرنگاران خود سانسوری نموده و بدون درنظر داشت اصول اساسی خبرنگاری و رعایت توازن گزارش دهی می کنند که باعث ایجاد مشکلات در قسمت حکومت داری خوب شده است.
وی در مورد حضور مافیا در رسانهها گفت:
"متأسفانه مثل همه عرصهها در بخش رسانهها هم مافیا حضور دارند، و رسانهها به سه دسته تقسیم میشوند، رسانههای دولتی، رسانههای حزبی و تنظیمی و رسانههای خصوصی که در اکثر سانهها مافیا جا گرفته و باعث ایجا مشکلات شدند و به همین دلیل است که اخلاق رسانه یی رعایت نمیشود."
از سوی هم خبرنگاران افغان در شمال کشور بر نقش آفرینی رسانهها در راستای حکومت داری خوب تاکید داشته، میگویند آنان میتوانند با نشر و پخش گزارشات موثق، بی طرف و تحقیقی به عنوان پل ارتباط میان مردم و دولت عمل نموده و حکومت را وادار به حل مشکلات مردم نماید.
عارف موسوی خبرنگار افغان در بلخبه این باور است که خبرنگاران افغان در قسمت حکومت داری خوب نقش ارزنده و مثبت را بازی نمودهاند و با موجودیت همه مشکلات امنیتی و چالشهای سیاسی در تلاش انعکاس حقایق هستند.
وی گفت:
"خبرنگاران با وجود تمام چالشها که فرا راه شان وجود دارد، کم و کاستیهای حکومت را برملا میکند اینست که نقش شان را در قسمت حکومت داری خوب انجام میدهند و باعث انعکاس مشکل مردمی میشوند."
با آنکه مسئولان انجمن خبرنگاران شمال افغانستان در تلاش نقش آفرینی رسانهها در حکومت داری خوب هستند، اما میگویند که حکومت نیز در قسمت رسیدگی به مشکلات آنان توجه داشته و پروندههای خشونت علیه خبرنگاران و کشته شدن آنان را به گونه دقیق بررسی نموده و عاملان آن را مجازات نماید.
با این حال صالح محمد خلیق رئیس اداره اطلاعات و فرهنگ بلخ نیز نقش رسانهها در حکومت داری خوب را موثر عنوان نموده و گفته است که رسانهها نیز با رعایت اصل روشنگری و ارجحیت به منافع ملی عمل نماید.
وی افزود:
"برای اینکه رسانهها در حکمت داری خوب نقش آفرینی کرده باشند، باید با رعایت اصول خبرنگاری در پهلوی برنامههای سرگرم کننده به عنوان پل میان دولت و مردم عمل کرده و پابند منافع ملی و دولت باشند."
این در حالیست که همواره نهادهای مدافع از خبرنگاران حکومت افغانستان را در راستای به پیگیری قضایا خشونت علیه خبرنگاران به بی توجهی متهم نموده و گفتهاند که هنوز هم دوسیههای قتل دهها خبرنگار پیگیری نشدهاست.
گزارش: مجیب الرحمن حبیب زی