حکومت افغانستان میگوید، قضیههای خشونت علیه خبرنگاران طوریکه لازم بود بررسی نشدهاست.
معاون دوم رئیس جمهور افغانستان میگوید، از بیش از صد قضیه خشونت علیه خبرنگاران، تعداد محدود آن به لوی سارنوالی فرستاده شدهاست.
این مطلب از سوی آقای دانش به روز چهارشنبه در دومین نشست برای تطبیق طرزالعمل مصئونیت خبرنگاران و رسانهها در کابل مطرح شد.
میگوید، در چند سال گذشته وزارت داخله قضایای خشونت و تهدیدات علیه خبرنگاران را طوریکه لازم بود بررسی نکرده و آن را به ارگانهای عدلی و قضایی نفرستادهاست.
او افزود:
"چیزیکه ما در طول سالها و به تازهگی با لوی سارنوالی افغانستان تعقیب کردیم، در این قسمت در پولیس ما بی نهایت مشکل وجود دارد، یعنی قضایای تهدید و خشونت علیه خبرنگاران از این وزارت به ارگانهای دیگر نرسیدهاست از چند صد قضیه که اتفاق افتادهاست."
آقای دانش میگوید، طرزالعمل جدید مصئونیت خبرنگاران و رسانهها برای تامین امنیت آنان یک گام برجسته خواهد بود.
در این حال برخی از گروهها مدافع خبرنگاران میگویند، هرچند این طرزالعمل جامع است اما اگر عملاً تطبیق نشود موثر نخواهد بود.
خبرنگاران افغان و اتحادیه شان میگویند، عدم دسترسی به اطلاعات، ناامنی، عدم رسیدهگی به دوسیه قتل و خشونت علیه خبرنگاران و بسا موارد دیگر آنان را در محیط کاری شان نگران ساختهاست.
این در حالیست که پیش از این نیز برخی نهادهای حامی خبرنگاران بر مصئونیت آنان ابراز نگرانی کرده گفتهاند که قضایای خشونت علیه خبرنگاران در سال روان میلادی نسبت به سالهای گذشته دو برابر افزایش را نشان میدهد.
از سوی دیگر صدیق صدیقی سخنگوی وزارت داخله افغانستان به رادیو آزادی گفت که سخنان معاون دوم رئیس جمهور در مورد خبرنگاران دقیق است.
او افزود:
"این گفتههای معاون دوم حقیقت دارد، آنان نظارت شان را انجام دادهاند و کمیته که ایشان رهبری اش را به دوش دارد نیز همین قضایا را بررسی کرده تا این مشکل حل شود."
این اظهارات در حالی مطرح میشود که به تازهگی محمد یعقوب شرافت یکی از خبرنگاران افغان در زابل از سوی افراد مسلح نامعلوم کشته شد و عاملین این قضیه قادر به فرار شدند.
خبرنگاران افغان با اشاره به این رویداد و دهها قضیه مشابه دیگر میگویند، حکومت باید قضایای خشونت علیه خبرنگاران را با جدیت و شفافیت کامل بررسی کرده و عاملین آنران مجازات کند.
گزارش از تمیم اخگر