لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۲ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۵۶

معترضان: کمیسیون حقوق بشر به قضایای خشونت علیه زنان رسیدگی نمی کند


شماری از فعالان جامعه مدنی و محصلین پوهنتون کابل در عکس العمل به خاموشی حکومت و نهاد های حقوق بشری در برابر قضیه گُل چمن، دست به اعتراض زدند.

شماری از فعالان جامعه مدنی با تجمع در برابر دفتر کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان این کمیسیون را به خاموشی و بی پروایی در برابر ادامه خشونت ها علیه زنان در این کشور متهم کردند.

به گفته آنان قضیهء گُل چمن یکی از صد ها رویداد خشونت در برابر زنان در افغانستان بوده که تا هنوز به آن رسیدگی صورت نگرفته است.

آنان روز سه شنبه در کابل گفتند که خاموشی مسوولان این کمیسیون به قضیه گُل چمن که در اوایل هفته روان در ولایت دایکندی بینی اش از سوی شوهرش بریده شد، نشان می دهد که رسیده گی به قضایای خشونت در برابر زنان از سوی این کمیسیون شعار بیش نیست.

باقر فهیمی یکی از این اعتراض کنندگان در مورد خواست شان به رادیو آزادی گفت:

"می خواهیم از کمیسیون حقوق بشر بپرسم که آیا گُل چمن بشر نیست؟

کمیسیون مستقل حقوق بشر تا به اکنون حتی یک اعلامیه هم نشر نکرده است."

گزارش بریده شدن بینی گُل چمن از سوی شوهرش در ولسوالی شهرستان ولایت دایکندی برای بار اول از رادیو آزادی پخش شد.

بعد از نشر این خبر نهاد های دفاع از حقوق زنان این عمل را به شدت تقبیح و خواستار مجازات عامل آن شدند.

در همین حال شماری از فعالان مدنی و محصلین پوهنتون کابل از حکومت وحدت ملی می خواهند تا در برابر عاملین رویداد های خشونت علیه زنان اقدام جدی نماید.

فرزانه فراسو از باشنده گان ولایت دایکندی و یکی از محصلین پوهنتون کابل در صحبت با رادیو آزادی گفت که خواهان عدالت برای خانم گُل چمن است:

"آمده ایم که صدای خود را به گوش مسوولین کمیسیون حقوق بشر برسانیم و برای حق گُل چمند که از سوی شوهرش قربانی خشونت شده دادخواهی کنیم.

تا اکنون پاسخی از طرف این کمیسیون دریافت نکرده ایم."

با این حال، موسی محمودی رییس اجراییوی کمیسیون مستقل حقوق بشر در صحبت با رادیو آزادی گفت که برای تداوی خانم گل چمن اقدامات صورت گرفته است.

آقای محمودی گفت که آنان نیز خواستار مجازات عامل خشونت علیه گل چمن اند و باید حکومت جدید در این قسمت اقدامات جدی نمایند:

"موضوع خشونت در برابر گُل چمن در دفتر ساحوی ما در ولایت دایکندی مورد بررسی قرار گرفته است، سهولت های درمانی برایش در نظر گرفته شده است.

ما این موضوع را جدی پیگری می کنیم و در این باره با نهاد های عدلی و قضایی کشور نیز دنبال می کنیم.

آروز داریم که دولت جدید افغانستان نیز در این باره توجه جدی داشته باشد و تعهداتی که در باره مبارزه با خشونت در برابر زنان و مجازات عاملین خشونت در برابر زنان سپرده است به آن عمل کند."

کمیسیون مستقل حقوق بشر هفت ماه نخست امسال را برای زنان افغانستان سال خشونت های وحشت بار می گوید.

موسی محمودی رییس اجراییوی کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان گفت که گزارش شش ماهه این کمیسیون که تا چند روز دیگر به نشر می رسد نشان می دهد که در نیمه اول امسال در مقایسه به نیمه اول سال گذشته خشونت ها در برابر زنان افزایش داشته است.

او افزود که قضیه خشونت علیه گُل چمن، عایشه و ستاره از قضیه های جدی خشونت علیه زنان در سال جاری بوده و کمیسیون مستقل حقوق بشر تلاش می کند تا عاملین این رویداد ها مجازات شوند.

نظیفه محبوبی

XS
SM
MD
LG