این اظهارات نورالله، مردی ۶۳ ساله، باشنده اصلی ولسوالی هزار سموچ است که از نبود امکانات ابتدایی در این منطقه شکایت دارد است.
با وجود سرازیر شدن میلیاردها دالر کمک خارجی به افغانستان به در بیشتر از دو دهه گذشته، برخی مناطق همچنان از ابتداییترین امکانات محروماند.
ولسوالی هزارسموچ، واقع در ۱۶ کیلومتری شمال تالقان، مرکز ولایت تخار، نمونهای از این مناطق است که به گفته باشندگان این ولسوالی طی بیشتر از بیست سال گذشته کمترین توجه به بازسازی و انکشاف در آن صورت نگرفته است.
باشندگان این ولسوالی از نبود امکانات ابتدایی مانند بازار، سرک، کلینیک و حتی آب آشامیدنی شکایت دارند.
رحیمالله، باشندۀ دیگر این ولسوالی، از بیتوجهی حکومتهای پیشین انتقاد کرده ودراین باره بیشتر به رادیو آزادی میگوید:
«بیست سال از رسمیت این ولسوالی میگذرد، اما حتی یک پروژه انکشافی هم عملی نشده است. ما از حکومت انتظار داریم که به این ولسوالی توجه جدی داشته باشد.»
در همین حال، انجنیر محمد مختار عمر، رئیس شهرسازی و مسکن طالبان در تخار، هرچند عدم دسترسی مردم این ولسوالی به ابتدایی ترین خدمات زندگی را تایید می کند اما او از آغاز کار روی یک بازار در این ولسوالی در سال ۱۴۰۴ خبر میدهد. آقای عمر دراین باره بیشتر به رادیو آزادی میگوید:
«یک تیم انجنیران از وزارت شهرسازی، سروی تخنیکی را انجام دادهاند و نقشه آن به وزارت ارسال شده است. انشاءالله سال آینده کار روی خطاندازی بازار آغاز خواهد شد.»
شریفالله شریفی، آگاه مسائل اجتماعی، حاکمان حکومت پیشین را به بیتوجهی و سوءمدیریت متهم کرده می گوید:
«بیش از دو دهه است که رسمی ولسوالی شده و متاسفانه که حتی یک بوتل آب ما در آنجا پیدا کرده نمیتوانیم ، مسئولیت اینقدر عقب ماندگی بدوش کی است؟ ما و شما میدانیم که در بیست سال گذشته یک امکانات ولسوالی به آنجا پرداخت میشد اما متاسفانه این امکانات چرا در آنجا هیچ بازسازی صورت نگرفت.»
ولایت تخار در شمال شرق افغانستان دارای شانزده ولسوالی است که بزرگترین ولسوالی درین ولایت فرخار و کوچکترین آن ولسوالی هزارسموچ میباشد.