شیرمحمد عباس ستانکزی، اخیراً در یک نشست در ولایت خوست با مخاطب قرار دادن رهبران خود گفته که هیچ توجیهء برای ممنوعیت آموزش دختران وجود ندارد .
او پیش از این نیز اظهارات مشابهٔ را در این خصوص مطرح کرده بود.
در همین حال، شماری از دخترانی که از آموزش محروم ماندهاند، از وضعیت موجود ابراز ناامیدی کرده و از حکومت طالبان خواستهاند که به آنها اجازه ادامهٔ تحصیل بدهد.
معین وزارت امور خارجهٔ حکومت طالبان بار دیگر از ممنوعیت آموزش دختران و زنان افغان انتقاد کرده و این تصمیم را بیعدالتی در برابر نیمی از جمعیت خوانده است.
شیر محمد عباس ستانکزی، روز شنبه، ۱۸م جنوری، در یک گردهمایی در ولایت خوست با مخاطب قرار دادن رهبران خود گفت که دروازههای آموزش باید به روی همه باز شود.
ستانکزی در سخنرانیاش که ویدیوهای آن توسط شماری از رسانههای داخلی منتشر شده، گفته که هیچ توجیهء برای ممنوعیت آموزش دختران وجود ندارد و نمیتوان برای آن بهانهای پیدا کرد.
امروز تمام جهان به همین مشکل ما را مورد انتقاد قرار میدهد، راهی که ما در آن قرار داریم، موضوع طبیعت ما است، نه موضوع شریعت.
در همین حال، شماری از دختران که از ادامه آموزش محروم شدهاند، از وضعیت فعلی ابراز ناامیدی کرده و از حکومت طالبان خواستهاند تا به آنان اجازه ادامه تحصیل بدهد.
یکی از این دختران که از رفتن به پوهنتون محروم شده و نخواست نامش در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت: «امیدوارم همه مقامات طالبان نظر مشترکی پیدا کنند و هدف درستی تعیین کرده و دروازههای آموزش را به روی دختران باز کنند.»
بهار، یک دانشآموز سابق که از رفتن به مکتب بازمانده است در این مورد گفت:
«یک نفر نمیتواند تغییر بزرگی در کشور بیاورد، مگر اینکه دیگران از نظر او حمایت کنند، ما نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که تغییر مثبتی در کشور ایجاد شود.»
شیر محمد عباس ستانکزی ، پیش از این نیز اظهارات مشابهٔ در مورد حق آموزش دختران مطرح کرده بود.
این اظهارات در حالی صورت میگیرد که به تاریخ ۱۱ و ۱۲ جنوری، در اسلامآباد، پایتخت پاکستان، یک نشست بینالمللی به اشتراک نمایندگان کشورها وسازمان های اسلامی در مورد آموزش دختران برگزار شد که در آن ممنوعیت آموزش دختران در جوامع اسلامی به شدت نکوهش شد.
طالبان پس از حاکمیت دوبارهٔ شان بر افغانستان، علاوه بر محدودیت بر کار و فعالیتهای سیاسی و اجتماعی زنان، آموزش دختران را از بالاتر از صنف ششم در مکاتب تا پوهنتونها و حتی انستیتوتهای طبی، ممنوع کرده اند.
جامعهٔ جهانی بارها این اقدامات را مورد انتقاد قرار داده و طالبان را به نقض جدی حقوق بشری زنان متهم کرده است.
با این حال، طالبان ادعا میکنند که «در چارچوب شریعت، تمام حقوق مشروع زنان را تأمین کردهاند.»
در حالی که برگزارکنندگان نشست بینالمللی در مورد آموزش دختران در اسلامآباد، از جمله رئیس سازمان رابطه العالم الاسلامی، میگوید که «در اسلام هیچ ممنوعیتی برای تحصیل دختران وجود ندارد و هیچکس نباید بهانههای شرعی برای این کار بتراشد.»