„Consecințele oficializării limbii ruse în R. Moldova vor fi catastrofale. Va fi diminuată aria de folosire a limbii române.”
Tratatul stabilește că Federația Rusă participă în calitate de mediator și garant la procesul de reglementare a diferendului transnistrean în baza respectării suveranității și integrității teritoriale a R. Moldova.
,,Actualul Guvern pentru prima dată în ultimii 10 ani a reușit să micșoreze prețurile la produsele de panificație, tarifele pentru energia termică și transportul feroviar pentru călători.”
Este o urare şi o cinste pentru gospodar dacă colindătorii au trecut şi au intrat şi în ograda lui.
Comuniştii şi deputaţii din Alianţa „Braghiş” l-au numit astăzi, la propunerea lui Vladimir Voronin, pe generalul Ion Ursu ca director al SIS.
Cele zece state cu care Guvernul de la Chişinău a iniţiat acorduri bilaterale de angajare în câmpul muncii solicită în special lucrători în construcţii, sfera de deservire socială şi agricultură.
Guvernul va ataca în recurs decizia Curţii Europene a Drepturilor Omului în cazul Mitropoliei Basarabiei.
Comratul solicită ca Autonomia Găgăuză să fie reprezentată în Parlamentul Republicii Moldova și să dispună de o cotă specială cu dreptul de veto în problemele şi interesele provinciei.
O opinie clară împotriva predării limbii ruse în şcoli a fost exprimată de aproximativ o mie de pedagogi la congresul învăţătorilor, la Chişinău.
Decizia Curtii marchează un moment important prin semnificaţia ei directă, că are în vedere o încălcare a drepturilor unui grup religios şi prin implicaţia că guvernul Moldovei ar respinge libertatea credinţei.
Guvernul României a decis suspendarea pentru şase luni a aplicării procedurii de urgenţă pentru pentru cetăţenii moldoveni.
Curtea a dispus ca Guvernul de la Chişinău să plătească Mitropoliei despăgubiri materiale şi morale în valoare de 27 de mii de euro.
Încarcă mai mult