Ziua Naţională a fost expediată mai peste tot cu câteva petarde şi artificii făcute cu bani puţini si entuziasm pe măsură.
Angajaţii Primăriei Chişinău au primit de la Cancelaria de stat 116 portrete ale preşedintelui Vladimir Voronin, pentru a le instala în birouri.
Anatolie Kinach a spus că este de nepermis ca Republica Moldova să-și soluționeze problemele prin exercitarea de presiuni asupra Ucrainei.
„Emisiunile românești ale Europei Libere au fost o îmbărbătare, un sprijin, o deschidere spre universul speranţei.”
Ambasadorul rus la Chișinău recomandă experților moldoveni să propună la negocierile pentru soluționarea conflictului transnistrean modelul Tatarstanului.
Vadim Tudor a reuşit pînă acum să evite rigorile legii în majoritatea cazurilor dar acuzaţiile care i se aduc acum îi lasă însă puţine şanse de a eluda justiţia.
Pretinsa „vulnerabilitate a siguranţei naţionale în judeţele Harghita şi Covasna” amenință alianța PSD-UDMR.
Asociația istoricilor a lansat un Apel, în care cheamă intelectualii să nu contribuie la promovarea de către autoritățile comuniste a ideii moldovenismului.
Partea română încearcă să plaseze condamnarea Pactului Ribetrop-Molotov şi restituirea tezaurului într-o anexă a tratatului.
Franz Fischler consideră că procesul de privatizare trebuie încheiat, aceasta fiind o precondiţie pentru aderarea la UE.
Vladimir Voronin: „ar fi normal ca toţi să vorbim şi ruseşte şi moldoveneşte.”
Alexandru Beldiman: „Dacă există voinţă politică este o şansă ca imaginea Bucureştiului să se schimbe...”
Încarcă mai mult