La o conferință a lucrătorilor din rețeaua „Moldknigotorg” („Comerțul cu cartea moldovenească”) de la începutul anului 1964 s-a constatat că din totalul de 21 de librării, 7 nu și-au îndeplinit planurile de vânzare a literaturii. Printre librăriile codașe erau cele din Râbnița, Orhei și Cahul.
La sfârșit de martie 1954, la Chișinău se încheia „turnirul întâi republican” la șah și dame între femeile colhoznice. Competiția a fost atât de strânsă, încât învingătoarele s-au decis abia în ultimul moment.
La 13 februarie 1964 autoritățile de partid de la Chișinău făceau publică hotărârea cu privire la „40 de ani de la formarea RSS Moldovenești și întemeierea Partidului Comunist al Moldovei”.
Deoarece recolta de cereale la scara URSS nu satisfăcea necesitățile populației și ale economiei, partidul a pus la 2 martie 1954 sarcina desțelenirii a cel puțin 13 mln de hectare de terenuri virgine din Kazahstan, Siberia, Ural, Povoljie și Caucazul de Nord.
Devenise o tradiție ca în vacanța de iarnă studenții de la Universitatea din Chișinău să primească vizita unor tineri studioși ca și ei din alte republici unionale sau din alte țări.
La 23 februarie 1954, de ziua Armatei Roșii, peste zece mii de muncitori de la întreprinderile din Chișinău, reprezentanți ai diverselor instituții, pedagogi, studenți și elevi au participat la dezvelirea monumentului lui Gr. I. Kotovski, „erou legendar al războiului civil” de peste Nistru.
În septembrie 1953 partidul a pus sarcina identificării unor mijloace suplimentare pentru stimularea muncii colhoznicilor, randamentul căreia lăsa de dorit. Imediat începu să se aplice mai pe larg și legea privind plata adăugătoare a muncii.
La început de februarie 1954, rafturile magazinului din satul Vărăncău, raionul Râbnița, erau pline de țesături de bumbac și mătase, haine, încălțăminte și „mărfuri culturale”. Numai într-o singură zi s-au vândut mărfuri de circa 15 mii de ruble.
În ziua de 21 ianuarie 1954 sala mare a Teatrul moldovenesc muzical-dramatic din Chișinău avea o înfățișare solemnă. În spatele scenei, înrămat în drapele roșii și cunune de flori, era atârnat portretul lui V.I. Lenin.
La mijlocul lunii ianuarie 1954 în presa din URSS s-au dat publicității „Tezele în legătură cu aniversarea a 300-a a reunirii Ucrainei cu Rusia”.
În ultimele zile ale anului 1963, la fiecare colț de stradă în orășelul Strășeni au apărut afișe cu îndemnul „Toți la balul mascat!” Pentru cele mai frumoase măști se anunțau premii. Balul de la trecerea dintre ani urma să înceapă la orele zece seara.
Încarcă mai mult
Un episod nou în fiecare vineri
Săptămânal, în zi de joi
Un episod nou în fiecare luni
Odată la două săptămâni, marțea
De patru ori pe săptămână: luni, marți, miercuri și joi