O selecție din cele mai reprezentative fotografii reflectînd evenimentele ultimelor șapte zile.
Materiale de arhivă însoțitoare ale cărții istoricului Igor Cașu: Dușmanul de clasă. Editura Cartier, 2014.
Cu mult înainte de a deveni gazda Olimpiadei de Iarnă, Soci a fost localitatea balneară a dictatorului sovietic Iosif Stalin, care și-a construit acolo, în 1937, o reședință de vară.
La Kiev continuă tensiunile între protestatari și forțele de poliție, iar demonstrațiile s-au răspîndit în regiunea de vest a Ucrainei.
O zi după ciocnirile intense dintre protestatari și forțele speciale, care au făcut cel puțin trei morți, militanții de la Kiev au dat foc la cauciucuri și baricade, umplînd strada cu fum. Principalii lideri ai opoziției au făcut apel la demonstranți să se abțină de la gesturi violente, dar au amențat că protestatarii antiguvernamentali vor declanșa „o ofensivă” dacă președintele Ianukovici nu anunță alegeri anticipate.
Primul Mac a fost lansat la 24 ianuarie 1984, considerat de atunci primul computer personal de succes comercial.
В среду кабинет министров Украины разрешил милиции блокировать правительственный квартал в Киеве и расширил ее полномочия по применению специальных средств против демонстрантов.
Foto: Paulo Zubiuk
Fotoreporteri și imaginile lor din actualitatea săptămînii.
Astăzi, 16 ianuarie 2014, câțiva activiști ai mișcării civice Asociația Miliția Spirituală au inițiat o partidă de șah în fața Guvernului. În cheie simbolică: de o parte, „UnițiSalvăm" (piesele albe); de cealaltă, „guvernul, Parlamentul, președinția" (piesele negre).
Satul Kandovan, din provincia Azerbaidjan din estul Iranului este datează de mai bine de 700 de ani, locuințele sale fiind săpate în piatra vulcanică a Muntelui Sahand. (Photos by Boris Belev)
Muzeul de Icoane din Frankfurt pe Main găzduiește o colecție privată de obiecte liturgice (icoane, cărți de rugăciune, cruci, etc.) mărturie a istoriei comunității creștine ortodoxe ce formează majoritatea populației în Etiopia. O țară creștinată în anul 347 și în care, cum afirmă istoricii, Biserica Ortodoxă a jucat un rol esențial în prezervarea independenței statului de-a lungul secolelor. O expoziție pe această temă a fost organizată la Frankfurt și un impozant catalog îi stă astăzi mărturie.
Încarcă mai mult