Liderii prezenți la întâlnirea de la Londra au convenit că Regatul Unit, Franța și alte țări vor lucra, alături de Ucraina, la un plan de pace care va fi apoi transmis SUA.
Schimbul de replici tensionat dintre președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, președintele și vicepreședintele SUA, Donald Trump și JD Vance, în timpul întrevederii lor de pe 28 februarie, la Casa Albă, a avut un impact puternic asupra multor ucraineni. Dar oamenii l-au resimțit în mod diferit.
Elon Musk a devenit una dintre cele mai influente figuri din administrația Trump, dacă nu cea mai influentă, consolidându-și poziția prin inițiativa sa de reformă guvernamentală, cunoscută sub numele de DOGE.
Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu prim-ministrul britanic Keir Starmer, la o zi după ce liderul ucrainean a avut un schimb de replici acerb cu președintele american la Casa Albă, care a amenințat viitorul sprijin al SUA pentru Kiev în lupta sa împotriva invaziei Rusiei.
Un bărbat tadjik și-a dat în judecată proaspăta soție pentru că nu era virgină, o acuzație pe care femeia o neagă vehement. Disputa a atras atenția asupra tradiției locale din Asia Centrală, unde sexul premarital este considerat inacceptabil de către segmente largi ale societății.
Președinții SUA și Ucrainei au schimbat replici direct în fața presei. Trump i-a reproșat lui Zelenski că nu este recunoscător pentru sprijinul SUA în război. La discuție a luat parte și vicepreședintele JD Vance.
Lideri europeni, inclusiv președintele francez, Emmanuel Macron, premierul polonez, Donald Tusk, și președinta moldoveană, Maia Sandu, au transmis mesaje de sprijin pentru Volodimir Zelenski după disputa acestuia cu Donald Trump. La Washington, republicanii și democrații au avut reacții împărțite.
Președintele SUA, Donald Trump, l-a primit vineri la Casa Albă pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, căruia i-a spus că discuțiile despre o încetare a focului cu Ucraina merg bine și că „suntem aproape de armistițiu”. Discuția s-a aprins, apoi, făcând loc la acuzații de „nerecunoștință”.
Mari proteste și greve au avut loc în Grecia vineri, 28 februarie, la doi ani după accidentul de tren din Tempi, în care două trenuri s-au ciocnit, provocând moartea a 57 de oameni. Mulți dintre cei care au murit în cel mai grav accident feroviar din istoria Greciei erau studenți.
Regiunea sârbă autonomă din Bosnia a adoptat legislație care interzice accesul poliției naționale și sistemului judiciar pe teritoriul său, după ce un tribunal i-a interzis liderului său separatist, Milorad Dodik, să facă politică timp de șase ani și l-a condamnat la un an de închisoare.
Încarcă mai mult