Linkuri accesibilitate

O bibliotecă mare cu un bufet mic


La expoziția de carte „Chimia și medicina”, inaugurată la Biblioteca republicana „N. K. Krupskaia”. „Cultura Moldovei”, 16 februarie 1964.
La expoziția de carte „Chimia și medicina”, inaugurată la Biblioteca republicana „N. K. Krupskaia”. „Cultura Moldovei”, 16 februarie 1964.

Pe cât de mare și spațioasă de la trecerea sa în 1961 în actualul sediu, Biblioteca republicană „N. K. Krupskaia” avea un bufet mic. Bufetul se închidea zilnic la orele 17.00, spre nemulțumirea celor care zăboveau prin sălile de citire până la orele 22.00.

În plus, biblioteca n-avea niciun telefon public. Cine dorea să dea un telefon, trebuia să predea la ghișeu cărțile comandate și să caute un telefon în stradă.

Despre aceste inconveniente se scria într-o plângere a unui cititor, adusă la cunoștința administrației bibliotecii.

Drept urmare, locțiitorul directorului, „tov. Eriomenko”, constata că bufetul era aglomerat de la orele 12 până la orele 17, după care rămânea „aproape pustiu”. Totuși, mergând în întâmpinarea studenților, s-a decis ca în perioada sesiunilor bufetul să-și prelungească programul până la orele 18.00.

În ceia ce privește lipsa unui telefon public, administrația avea promisiunea Stației orășenești de telefoane de a instala un telefon-automat în incinta bibliotecii „imediat cum se eliberează linia”...

  • 16x9 Image

    Gheorghe Cojocaru

    Istoric, directorul Institutului de Istorie al Academiei de Științe a Moldovei,  din 1998, comenator politic la radio Europa Liberă. Autorul volumului „Cominternul și originile moldovenismului”(Chișinău, 2009), bazat pe documente inedite despre rădăcinile sovietice ale „moldovenismului”.

Previous Next

XS
SM
MD
LG