سازمان عفو بینالملل میگوید که پاکستان با پیشبرد مرحلۀ دوم «برنامهٔ بازگشت خارجیهای غیرقانونی» برای اخراج بیش از ۸۰۰ هزار مهاجر دارندهٔ کارت شهروندی افغان «ایسیسی»، زندگی این افراد را از هم میپاشد و بهزور بهسوی خطر در افغانستان سوق میدهد.
شماری از خانواده های زندانی افغان در زندان ها و کمپ های مهاجران در پاکستان می گویند که با شرایط دشوار و پرچالش روبرو اند.
سازمان جهانی صحت(WHO) از تمامی حکومتها و جامعه صحی خواسته تا تلاشها را برای پایان دادن به مرگومیر قابل پیشگیری مادران و نوزادان افزایش دهند.
در جریان شش روز ۶۷۰۰ مهاجر افغان شامل ۹۴۴ خانواده از پاکستان به افغانستان بازگشت داده شده اند.
پس از نشر گزارشها در مورد رد درخواست پناهندگی یک زن افغان مدافع حقوق بشر از طرف حکومت بریتانیا، شماری از زنان افغان در این کشور این تصمیم بریتانیا را غیرعادلانه خوانده و خواهان تجدید نظر در این مورد شدند.
رهبران اتحادیهٔ اروپا و آسیای مرکزی خواهان ایجاد حکومت فراگیر، رعایت حقوق بشر و دسترسی زنان و دختران به آموزش و آزادیهای اساسی همهٔ شهروندان افغانستان شدهاند.
مقامات حکومت بریتانیا درخواست پناهندگی یک زن افغان مدافع حقوق بشر را رد کردند.
گروه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد از پاکستان خواستهاند که اخراج و بازگشت اجباری مهاجران افغان از اسلامآباد، راولپندی و دیگر شهرها را متوقف کند.
دیدبان حقوق بشر در مورد پیامد های "بی توجهی و عدم اقدام جامعه جهانی" در زمینۀ حقوق زنان در افغانستان هشدار میدهد.
علی امین گنداپور، وزیر اعلی ایالت خیبر پختونخوای پاکستان میگوید که به پولیس و نظامیان در این ایالت دستور داده است که پناهجویان افغان را اخراج نکنند.
بیشتر "لود" شود