شماری از افغانهایی که مدعی اند اعضای خانواده های شان در جریان عملیات نیروهای خارجی در افغانستان کشته شدهاند میگویند با فقر و مشکلات متعددی مواجهاند. آنان از جامعه جهانی خواستار تامین عدالت و پرداخت غرامت هستند.
اسلام آباد میزبان نشست دو روزه که از سوی اتحادیهٔ مسلمانان جهان «Muslim World League » به روز های ۱۱ و ۱۲ جنوری، برگزار می شود، است. محور بحث این کنفرانس بررسی چالش های آموزش دختران در کشورهای اسلامی است.
دبلیو-اف-پی در گزارش تازهای که روز جمعه، دهم جنوری منتشر کرده گفته که در سال ۲۰۲۵ میلادی ۳،۵ میلیون کودک زیر پنج سال با سوءتغذیه حاد روبهرو خواهند شد. این رقم نسبت به سال ۲۰۲۴، ۲۰ درصد افزایش را نشان میدهد.
درموج نگرانی ها از ادامه روند بازداشت و اخراج افغان ها ازسوی پولیس پاکستان ، محکمهای در شهر پشاور پاکستان روند اخراج ۱۵۰ آوازخوان و نوازنده افغان را برای حدود دو ماه به حالت تعلیق در آورده است.
یک سخنگوی بنیاد خیریه ملاله به خبرگزاری فرانس پرس گفت که ملاله در کنفرانس دو روزه در اسلامآباد که امروز شنبه آغاز میشود و تمرکزش بر آموزش در کشورهای اسلامی است، به گونه حضوری شرکت خواهد کرد.
تاجیکستان در روزهای اخیر دهها شهروند افغان را اخراج کرده است. پلیس آنها را بدون هیچ محاکمه یا حکم دادگاه رد مرز کرده است. این اقدام باعث اعتراضات کم سابقه در میان کاربران شبکههای اجتماعی تاجیکستان شده است.
در ادامۀ نگرانیها از نقض موارد حقوق بشری در افغانستان از سوی طالبان، یک سازمان حقوق بشری به نام "رواداری" میگوید که از نشانهها و علائم چنین معلوم میشود که در سال نو میلادی که امروز ۱۱مین روز آن است، این حالت پیچیدهتر خواهد شد.
این سازمان ناوقت روز پنجشنبه در گزارشی گفته که دلیل اصلی بازگشت ۸۹ درصد از این افراد آزار و اذیت پولیس ترکیه بوده است. بهگفته «آی او ام» تمامی این افراد از طریق میدان هوایی بینالمللی کابل به کشور شان بازگشته اند.
این کمیته ناوقت روز پنجشنبه در بیانیهی اعلام کرده که یافتههایش مربوط به پروندههای ۲۵ پناهجو از جمله اتباع افغانستان، ایران، پاکستان، سریلانکا، میانمار و عراق است که سالها در این جزیره در بازداشت بسر میبرند.
«به خاطر ترس و اضطراب، شب تا صبح خواب ندارم. نه کار وجود دارد و نه امکانات. یک زن بیسرپرست چه کاری میتواند انجام دهد با چهار فرزندش؟ اگر ما را دیپورت کنند، چه خواهیم کرد؟ کجا برویم؟ قبل از این وضعیت هم پیدا کردن غذا بسیار سخت بود، حالا اصلاً نمیتوانیم از خانه بیرون برویم.»
پاسپورت افغانستان بار دیگر در رده بیاعتبارترین پاسپورت جهان قرار گرفت. دارندهگان پاسپورت افغانستان تنها میتوانند به ۲۶ کشور از جمله کمبودیا، مالدیو، سریلانکا بدون ویزه سفر کنند. این محدودیتهای قابل توجهی که شهروندان افغان در زمینه گذر از مرز ها با آن مواجه هستند، را برجسته میکند.
بیشتر "لود" شود