زن
ملل متحد: زندگی زنان در افغانستان با مبارزه گره خورده است

بخش زنان سازمان ملل متحد میگوید که مبارزه برای حقوق زنان در همه جای دنیا دشوار است، اما در افغانستان بیش از هر جای دیگر زندگی با این مبارزه گره خورده است.
بخش زنان سازمان ملل متحد در اعلامیهای که امروز دوشنبه در وبسایت خود منتشر کرد، با اشاره به زنان افغان گفته که "در هیچ جای دنیا مأموریت ما، دلیل حضور ما با چالشها و پرسشهایی روبرو نبوده است که در افغانستان با آن روبرو است."
در این اعلامیه ممنوعیت فعالیت زنان افغان در سازمانهای غیردولتی و اداره های سازمان ملل متحد از سوی طالبان بهعنوان حمله اخیر به حقوق زنان ذکر شده و گفته شده است با ارزشهای که جامعه بینالمللی بر مبنای آن بنا شده است آنها در تضاد هستند.
در اعلامیه همچنان گفته شده که این نتیجه فرمانها، تصامیم و رفتارهای حکومت طالبان است که نزدیک به دو سال میشود که به هدف حذف سیستماتیک زنان افغان از جامعه صورت گرفته است.
بخش زنان سازمان ملل متحد گفته که مبارزه برای حقوق زنان در افغانستان تنها مبارزه برای حقوق زنان و دختران افغان نیست، بلکه این مبارزه برای حقوق هر زن که در سراسر جهان مورد ظلم و سوء استفاده قرار گرفته و هر زن که همیشه به خاطر زن بودنش خاموش مانده است، میباشد.
یو ان دی پی ۱۳ هزار زن را در افغانستان در بخش زراعت و مالداری کمک کرده است

اداره انکشافی سازمان ملل متحد "یو ان دی پی" میگوید که از سال ۲۰۲۱ به اینسو، از طریق پروژه آبادی نزدیک به ۱۳ هزار زن را در بخش زراعت و مالداری کمک و حمایت کرده است.
دفتر این اداره در افغانستان دیروز یکشنبه در توئیتی از یک زن افغان به نام فاطمه نام برده و گفته که او تنها نان آور خانوادهاش است.
این زن با کمک اداره انکشافی ملل متحد توانسته بز بخرد، شیر ، ماست و چکه آن را بفروشد و زندگی خود را به پیش ببرد.
در افغانستان که اقتصاد آن بیشتر بر زراعت استوار است، زنان در مناطق روستایی همراه با شوهرانشان در مزارع کار میکنند.
سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان: شرایط برای رفتن دختران جوان به مکاتب فراهم نشده است

مولوی حبیب الله آغا سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان در افغانستان میگوید که هنوز در افغانستان شرایط برای رفتن دختران جوان به مکاتب فراهم نشده است.
براساس گزارش خبرگزاری DPA جرمنی، او این اظهارات را در نشستی به مناسبت افتتاح یک مدرسه دینی در ولایت پنجشیر ابراز کرده.
اما گفته نشده که شرایط برای بازگشایی مکاتب بالاتر از صنف ششم در افغانستان تحت حاکمیت طالبان چه است؟
پیش از این برخی مقام های طالبان گفته بودند که برای ادامه آموزش دختران روی یک طرح در چارچوپ شریعت کار میکنند.
پس از برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، شاگردان دختر از رفتن به مکاتب بالاتر از صنف ششم منع شدند، بعداً دروازههای پوهنتونها هم به روی دانش آموزان دختر مسدود شدند.
وزارت معارف طالبان همچنان چند هفته پیش صنف های محلی دختران را در کندهار و هلمند که از سوی موسسات امدادرسان رهبری میشدند، مسدود کرد.
یونیسف: برای میلیونها دختر افغان تنها رویای رفتن به مکتب باقی مانده است

صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) میگوید که برای میلیونها دختر در افغانستان، تنها رویای رفتن به مکتب باقی مانده است.
یونیسف امروز در تویتی به سخنان نرگس ۱۶ ساله پرداخته که فکر بازگشایی مکاتب تاریکترین فکر در ذهن اوست.
یونیسف میگوید که آموزش یک امتیاز نیست، بلکه یک حق بشری به حساب میرود.
طالبان، هنوز به دختران اجازه ادامه تحصیل فراتر از صنف ششم را نداده و در دسمبر سال ۲۰۲۲ میلادی دروازههای پوهنتونها را هم به روی دختران و زنان بسته اند.
بریتانیا: زنان و دختران افغان تنها گذاشته نخواهند شد

بریتانیا میگوید که زنان و دختران افغان زیر محدودیتهای شدیدی طالبان را تنها نخواهند گذاشت.
این را نماینده بریتانیا در آخرین نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد بیان کرده است.
در اعلامیه حکومت بریتانیا گفته شده که لندن به حمایت از فعالیتهای سازمان ملل متحد و شرکای آن در افغانستان متعهد بوده و میافزاید که بریتانیا از ماه اپریل سال ۲۰۲۱ با افغانستان ۶۶۲ میلیون دالر کمکهای بشری کرده است.
اما در این اعلامیه گفته نشده که پس از کنترل مجدد طالبان در تابستان همان سال بر افغانستان، چه مقدار کمک به این کشور انجام داده است.
سرمنشی ملل متحد: زنان نقش کلیدی در مددرسانی در افغانستان دارند

آنتونیو گوترش سرمنشی ملل متحد میگوید که لغو تمام اقدامات محدود کننده حق کار زنان، برای رسیدگی به میلیونها نیازمند به کمک بشری در افغانستان مهم است.
گوترش در توییتی ناوقت دیروز شنبه گفت که افغانها به کمکهای اضطراری نیاز دارند و نقش زنان در مددرسانی کلیدی است.
سازمان ملل متحد حدود یک ماه پیش اعلام کرد که طالبان مانع کار زنان در دفترهای این سازمان در افغانستان شده اند.
پیش از آن حکومت طالبان در اوائل ماه جدی سال گذشته، زنان را از کار کردن در موسسات داخلی و خارجی غیردولتی منع کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد در قطعنامهای به روز پنجشنبه از حکومت طالبان خواست که همه محدودیتها بر زنان به شمول ممنوعیت بر کار زنان را دور کند.
شورای امنیت محدودیتهای طالبان بر تحصیل و کار زنان افغان را محکوم کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان بر تحصیل و کار زنان افغان را محکوم کرد.
شورای امنیت در نشست ناوقت دیروز (۲۷ اپریل) قطعنامهای را در این مورد تصویب کرد که در آن علاوه بر محکومیت تحریمها از سوی طالبان، روی احیای حقوق آموزش و کار زنان و دختران افغان نیز تأکید شد.
بیش از ۹۰ کشور جهان از این قطعنامۀ شورای امنیت سازمان ملل متحد، حمایت کردند.
در این قطعنامه همچنین روی حمایت از یک افغانستان صلحآمیز، باثبات و مرفه که شامل همه باشد، تأکید شده است.
طالبان در اگست ۲۰۲۱ میلادی در افغانستان دوباره به قدرت رسیدند و محدودیتهای شدید را بر آموزش و کار دختران و زنان افغان، وضع کرده اند.
شورای امنیت مسوده قطعنامه در مورد ممنوعیت کار زنان از سوی طالبان را به رای گیری میگذارد

قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز ممنوعیت کار کارمندان زن این سازمان از سوی طالبان را محکوم کرده و از حکومت طالبان بخواهد که فوراً محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران را بردارد.
مسوده قطعنامه سازمان ملل متحد در همین مورد امروز پنجشنبه به رای گذاشته خواهد شد که از سوی امارات متحده عربی و جاچان ارائه شده و یک کاپی آن در دسترس خبرگزاری رویترز قرار گرفته است.
براساس گزارش رویترز، در این مسوده محدودیتهای وضع شده بر زنان و دختران از سوی طالبان در تاریخ سازمان ملل متحد بیسابقه خوانده شده و بر نقش زنان در جامعه افغانستان تاکید شده است.
رویترز به نقل از دیپلماتها افزوده که معتقد اند که این قطعنامه به اتفاق آرا تصویب خواهد شد.
با برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، محدودیتهای شدید در بخش آموزش و کار بر دختران و زنان وضع شد، اخیراً طالبان کارمندان زن سازمان ملل متحد را از رفتن به کار منع کردند.
هیدربار: شورای امنیت از گوترش خواسته تا ارزیابی را در مورد افغانستان انجام دهد

هیدر بار، معاون بخش حقوق زنان دیدبان حقوق بشر میگوید که شورای امنیت از انتونیو گوترش منشی عمومی سازمان ملل متحد خواسته تا ارزیابی را به منظور جلوگیری از چالشهای که افغانستان در حال حاضر با آن مواجه است، انجام دهد.
شورای امنیت برای این ارزیابی به هدف ارایه توصیههای آینده نگر برای یک رویکرد یکپارچه و منسجم، تا ۱۷ ماه نوامبر امسال معیاد تعیین کرده است.
هیدر بار همچنین در رشته توییتهایش اشاره کرده که زنان فعال افغان تاکید کرده اند که این ارزیابی باید توسط یک کارشناس مجرب در زمینه حقوق زنان انجام شود و حقوق دختران و زنان را محور اصلی ارزیابی قرار دهد.
پس از حاکمیت دوباره طالبان، دختران و زنان افغان از آموزش، تحصیل و کار محروم شده اند.
با وجود خواست های جامعه جهانی و بسیاری از زنان و فعالان افغان، طالبان موضع خود را در مورد حق آموزش، تحصیل و کار زنان تغییر نداده اند.
دبلیو اف پی حضور کارمندان زن در دفاتر افغانستان این سازمان را مهم خواند

سیندی مککین، رئیس اجرایی برنامۀ جهانی غذا، "دبلیو اف پی" پس از اشتراک در یک ملاقات اضطراری در مورد بحران بشری در افغانستان گفته است که زنان برای کار این سازمان در افغانستان مهم استند.
او ناوقت دیشب در توییتر از پایان یافتن این نشست خبر داده است، اما نگفته که نشست در کجا برگزار شده است.
خانم مککین افزوده است که همین حالا باید یکجا با شرکایشان به بیست میلیون افغان رسیدگی کنند که فوراً به غذا نیاز دارند.
برنامۀ جهانی غذا چند روز پیش گفت که برای ادامۀ کمک رسانی در شش ماه آینده برای مردم نیازمند در افغانستان فوراً به هشتصد میلیون دالر نیاز دارد.
گزارش شده است که با وضع ممنوعیت از سوی طالبان بر کار زنان در ادارههای غیردولتی در ماه دسمبر پارسال، روند کمک رسانی به شدت متاثر شده است.
این در حالی است که دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما در پنجم ماه اپریل اعلام کرد که حاکمان کنونی افغانستان به سازمان ملل متحد گفته اند که هیچ زن افغان اجازۀ کار با این سازمان را ندارد، حکومت طالبان این را موضوع ارزش داخلی افغانستان دانسته است، اقدامی که با واکنشهای تند مردم به ویژه زنان به همراه شده است.