لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۰۳

زن

نگرانی وزیر خارجه چین از عواقب سیاست‌های طالبان در رابطه با حقوق زنان افغان

آرشیف، شماری از زنان معترض افغان
آرشیف، شماری از زنان معترض افغان

وزیر خارجه چین می‌گوید پیکنگ از عواقب سیاست‌های طالبان که در رابطه با حقوق زنان پیش گرفته اند، نگران است.

خبرگزاری دولتی چین سین هوا گزارش می‌دهد که چِن کَنگ این موضوع را بعد از اشتراک در اجلاس وزرای خارجه کشورهای همجوار افغانستان در یک کنفرانس خبری در شهر سمرقند ازبکستان گفته است.

این درحالی‌ست که ممنوعیت کار زنان افغان در ادارات ملل متحد در افغانستان توسط طالبان واکنش‌های شدید جهانی را دامن زده است.

طالبان از بازگشت خود به قدرت در ماه اگست سال ۲۰۲۱ به این‌سو مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم و همچنان پوهنتون‌ها را به روی دختران بستند و بسیاری از زنان را از ادارات دولتی اخراج کرده‌اند.

جرمنی ممنوعیت کار زنان توسط طالبان در ادارت سازمان ملل متحد را محکوم کرد

آرشیف، بیرق جرمنی
آرشیف، بیرق جرمنی

سفارت جرمنی در افغانستان ممنوعیت کار زنان توسط طالبان در ادارت سازمان ملل متحد را به شدت محکوم کرده‌است.

این سفارت صبح امروز در تویتر خود نوشته که این تصمیم یکی دیگر از موارد نقض جدی حقوق زنان است و جان میلیون‌ها نفر را به خطر می‌اندازد.

سفارت جرمنی افزود که نقش زنان در ارائه کمک‌های بشردوستانه به نیازمندان در افغانستان بسیار مهم است.

این سفارت در ادامه نوشته که آن‌ها با شرکای بین‌المللی خود برای برداشتن گام‌های بیشتر در این زمینه همکاری می‌کنند.

به‌گفته سازمان ملل متحد، حدود ۴۰۰ زن در دفاتر ملل متحد در افغانستان کار می‌کنند.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) روز سه شنبه از بیش از سه هزار کارمند زن و مرد افغان خود خواست تا ۴۸ ساعت دیگر سر کار نروند.

اما این اداره روز چهارشنبه در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که این مهلت به مدت نامعلومی تمدید شده و از تمامی کارکنان‌اش خواسته است تا اطلاعیه دوم سر کار نروند.

بلینکن: منع کار زنان در ادارات ملل متحد از سوی طالبان نگران کننده است

انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا
انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا

انتونی بلینکن وزیر خارجه ایالات متحده امریکا می‌گوید که از یک تصمیم دیگر طالبان که کارمندان زن سازمان ملل را از کار منع کرده اند، نگران است.

بلینکن این تصمیم طالبان را قابل نکوهش خوانده و امروز در توییترش نوشت که این تصمیم افغان‌های آسیب پذیر را که به کمک های بشردوستانه متکی اند تهدید می‌کند.

او افزود که واشنگتن از طالبان می‌خواهد که اولویت را به افغانها بدهند و تصمیم شانرا پس بگیرند.

همزمان توماس وست نماینده ویژه ایالات متحده امریکا برای افغانستان گفت که واشنگتن در محکومیت تصمیم طالبان مبنی بر منع کار کارمندان زن سازمان ملل متحد در کنار شرکای خود می ایستد.

او این تصمیم طالبان را نگران کننده و گامی به عقب خوانده و افزوده است که به مردم افغانستان آسیب می رساند.

یوناما تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت کار زنان افغان در ادارات ملل متحد را نکوهش کرد

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، یوناما گفته است که ممنوعیت بر کار کارمندان زن افغان این اداره از سوی طالبان را با شدیدترین الفاظ نکوهش می کند.

یوناما امروز در خبرنامه ای مفصل گفته است که حاکمان کنونی افغانستان به سازمان ملل متحد گفته اند که هیچ زن افغان اجازۀ کار با سازمان ملل متحد را در این کشور ندارد.

در خبرنامه آمده است که سازمان ملل متحد به تمامی کارمندان محلی زن و مردش دستور داده است که تا اطلاع بعدی سر کار حاضر نشوند.

حکومت طالبان تا کنون در مورد دلیل ممنوعیت کار زنان افغان در سازمان ملل متحد تبصره نکرده است.

سازمان ملل متحد گفته است که این اقدام را نخواهد پذیرفت و بر اساس قوانین بین المللی غیرقانونی است.

بر اساس خبرنامه‌ای یوناما، رزا اتونبایووا، نمایندۀ سرمنشی سازمان ملل متحد در افغانستان برای رساندن اعتراض این سازمان و این که این تصمیم پس گرفته شود، با مقامات حکومت طالبان در تماس است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، دختران بالاتر از صنف ششم، دانشجویان دختر و بسیاری از کارمندان زن اداره های غیردولتی خارجی و داخلی از آموزش، تحصیل و کار منع شده اند.

یوناما: برنامه‌ای برای حمایت از ۱۶۶۵ زن روی دست گرفته شده است

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

رامزالاکبروف معاون نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل متحد در افغانستان می گوید که زنان افغان در اقتصاد خانواده ها و این کشور نقش خیلی مهم دارند.

الاکبروف در تویتی دیروز گفت که دفتر سازمان ملل متحد در بخش مبارزه با مواد مخدر و جرایم ، برنامۀ را برای حمایت از ۱۶۶۵ زن در جنوب افغانستان روی دست گرفته است.

او افزوده که با اجرای این برنامه، این زنان از طریق مرغداری، پروسس لبنیات و سبزیجات ماهانه ۲۳۴۰ افغانی به دست می آورند.

از سوی دیگر صندوق ویژۀ ملل متحد برای افغانستان روز پنجشنبه در توییتی گفت که حمایت از زنان برای بهبود معیشت آنها جزء اساسی فعالیت این صندوق است.

رزا اوتونبایوا: محدودیت‌های طالبان بر زنان ممکن منجر به کاهش کمک‌های بشردوستانه شود

رزا اوتونبایوا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان
رزا اوتونبایوا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان

نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران ممکن است منجر به کاهش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رزا اوتونبایوا نماینده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان دیروز چهارشنبه در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که در سال ۲۰۲۳، بیش از چهارنیم میلیارد دالر کمک برای افغانستان درخواست شده، اما به گفته او، طالبان با وضع محدودیت‌ها بر زنان این کمک‌ها را با خطر مواجه کرده اند.

پس از برگشت طالبان به قدرت در اگست ۲۰۲۱، مکاتب دختران بالاتر از صنف ششم بسته شد، در ماه دسمبر ۲۰۲۲، تحصیل دختران و زنان در پوهنتون‌ها هم از سوی طالبان تا امر ثانی به حالت تعلیق درآمد.

دختران و زنان همچنان از کار در اداره‌های غیردولتی منع شده اند و اجازه ندارند که بدون محرم سفر کنند، ورود آنها به پارک‌های تفریحی، حمام‌ها و ورزشگاه‌ها هم ممنوع اعلام شده است.

بازگشت طالبان به قدرت؛ اشتغال زنان ۲۵ فیصد و از مردان ۷ فیصد کاهش یافته است

کارگاه آموزش خیاطی برای زنان در ولایت ننگرهار. عکس از آرشیف
کارگاه آموزش خیاطی برای زنان در ولایت ننگرهار. عکس از آرشیف

سازمان بین‌المللی کار می‌گوید بعد از برگشت طالبان به قدرت اشتغال زنان افغان در ۱۸ ماه گذشته ۲۵ فیصد کاهش یافته است.

این سازمان می‌افزاید که محدودیت‌های طالبان بر کار زنان در این کاهش سهم داشته و اگر خود اشتغالی خانگی زنان که اکنون به یک روش اصلی کار زنان تبدیل شده نباشد این کاهش به مراتب بیشتر است.

گزارش می‌افزاید که اشتغال مردان نیز در این مدت ۷ فیصد کاهش یافته است.

یونیسف: شمار زنان حامله و شیردهِ دچار سوء تغذیه حاد در ۱۲ کشور ۲۵ درصد افزایش یافته است

یک کلینیک صحی در کابل. عکس از آرشی
یک کلینیک صحی در کابل. عکس از آرشی

صندوق کودکان سازمان ملل متحد "یونیسف" گفته است که شمار زنان حامله و شیردهِ دچار سوء تغذیۀ حاد در ۱۲ کشور بشمول افغانستان از سال ۲۰۲۰ به این‌سو ۲۵ درصد افزایش یافته است.

بر اساس گزارش یونیسف که امروز هفتم ماه مارچ منتشر شد، ۱۲ کشور، افغانستان، بورکینافاسو، چاد، ایتیوپیا، کینیا، مالی، نایجر، نایجریا، سومالیا، سودان جنوبی، سودان و یمن به اثر بحران جهانی غذا و تغذیه شدیداً زیان دیده اند.

در گزارش آمده است که شمار زنان حامله و شیرده در این کشور‌ها به عنوان مرکز بحران جهانی تغذیه از پنج میلیون و پنجصد هزار به شش میلیون و نُه صد هزار تن افزایش یافته است.

این گزارش یک روز پیش از هشتم مارچ، روز جهانی زن پخش شده است.

عبدالحق حماد: بهار آینده آموزش و تحصیل دختران در افغانستان از سر گرفته می‌شود

یک مکتب دخترانه در یکی از ولایت های افغانستان. عکس از آرشیف جنبه تزئینی دارد
یک مکتب دخترانه در یکی از ولایت های افغانستان. عکس از آرشیف جنبه تزئینی دارد

یک مقام حکومت طالبان می‌گوید که در بهار آینده، آموزش و تحصیل دختران در افغانستان از سر گرفته می شود.

عبدالحق حماد، رئیس نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان در مصاحبه با صدای آمریکا گفته که کار کمیته های ایجاد شده به این منظور سرعت بیشتر یافته است.

هرچند، وزارت معارف و تحصیلات عالی طالبان تا اکنون در این مورد چیزی نگفته اند، اما برخی از فعالان معارف می‌گویند که ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران پس از بهار آینده، هیچ بهانه‌ای دیگر ندارد.

در بهار سال گذشته، سخنگویان طالبان در مورد افتتاح مکاتب دخترانه نیز صحبت کردند، اما این مکاتب در آغاز سال آموزشی بعد از چند ساعت افتتاح، دوباره بسته شدند.

طالبان پس از حاکمیت در ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی مکاتب دخترانه بالا تر از صنوف ششم را تعطیل اعلام کردند و در دسیمبر پارسال پوهنتون‌ها را به روی دختران و زنان بستند.

اوتونبایوا: در آموزش‌های مسلکی زنان و دختران نیز باید اشتراک داشته باشند

رزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان
رزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان

رزا اوتونبایوا، نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان می‌گوید که آموزش مسلکی برای توسعه اقتصادی افغانستان بسیار مهم است و زنان و دختران باید در آن اشتراک داشته باشند.

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان "یوناما" روز یکشنبه در توئیتی گفت که اوتونبایوا از اداره آموزش فنی و مسلکی حکومت طالبان دیدن کرد تا بداند که چه تعداد دختر به آموزش‌های مسلکی می‌پردازند.

غلام حیدر شهامت رئیس اداره آموزش فنی و مسلکی حکومت طالبان در توئیتی در باره این نشست گفت این اداره متعهد است که از هر جوانی حمایت کند که قصد خدمت به کشور را دارد.

او به آموزش و تحصیل دختران اشاره‌ای نکرد.

طالبان که قبلاً دختران و زنان را از تحصیلات عالی و بالاتر از صنف ششم محروم کرده اند، در دسامبر پارسال زنان را از کار در سازمان‌های غیردولتی هم منع کردند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG