او به رادیو آزادی گفت که در یکی از بانکهای خصوصی پول دارد، اما وقتی مراجعه کرده، نتوانسته مطابق ضرورت خود پول برداشت کند.
حالا که ما به بانک میرویم یک میلیون را خو بگذار که ۵۰۰ هزار افغانی هم برای ما نمیدهند.
"حالا که ما به بانک میرویم یک میلیون را خو بگذار که ۵۰۰ هزار افغانی هم برای ما نمیدهند، گاهی میگوید که این مقدار پول در بانک نیست و گاهی میگویند سیستم خراب است، همیشه این گونه بهانهگیری میکنند، طالبان باید یک حرف را مسئولانه بگویند، باید اعلامی را که میکنند، آنرا تعقیب هم کنند."
مرسل، یکی از باشندههای شهر کابل نیز شکایت مشابهی دارد و میگوید دیگر باورش نسبت به بانکها درافغانستان از بین رفته است.
من فعلاً اصلاً دیگر بالای بانکهایی که در افغانستان است باور نمیکنم.
او به رادیو آزادی گفت: "اینکه اعلام کردند که مردم میتوانند تا یک میلیون افغانی در ماه برداشت کنند فکر نکنم درست باشد، اعضای خانوادۀ خود ما که در بانک پول نگهداری میکنند، شب عید و بعداً چند بار مراجعه کردند، ولی بسیار پول کم تا حدود ۱۰ هزار برایشان داد، دیگر اضافه پرداخت نکرد، من فعلاً اصلاً دیگر بالای بانکهایی که در افغانستان است باور نمیکنم، در شرایط کنونی مشکلات زیاد است."
این درحالیست که بانک مرکزی افغانستان در کنترل حکومت طالبان روز چهارشنبه، ۱۸ سرطان با نشر اعلامیهای گفته که سقف برداشت ماهانه از حسابهای انفرادی افغانی را به یک میلیون افغانی افزایش داده است.
در اعلامیۀ این بانک آمده که قبلاً سقف برداشت پول در ماه ۵۰۰ هزار افغانی بود، اما تصمیم افزایش سقف برداشت برای بهبود سکتور بانکی کشور گرفته شده است.
بانک مرکزی افغانستان در کنترل حکومت طالبان همچنین در اواخر ماه جوزای امسال نیز از کاهش محدودیت بر برداشت پول از سپردههای بانکی شهروندان را اعلام کرده بود.
این بانک اعلام کرد که دارندگان حسابها میتوانند تا ۳۵۰ هزار افغانی یا ۵ هزار دالر در هفته برداشت کنند.
در آن زمان نوراحمد آغا، سرپرست بانک مرکزی افغانستان در کنترل حکومت طالبان در یک پیام ویدیویی در صفحۀ ایکس این بانک گفته بود، شرکتهایی که سپردههایشان از ۳۰۰ هزار دالر یا ۲۰ میلیون افغانی بیشتر نباشد، میتوانند تا ۲۰ درصد از پول خود را برداشت کنند.
طالبان پس از بازگشت دوبارهشان به قدرت در سال ۲۰۲۱، محدودیتهای گستردهای بر برداشت پول از سپردههای بانکی شهروندان افغانستان وضع کرد.
در ابتدا، آنان اعلام کردند که دارندگان حسابهای انفرادی میتوانند در هر هفته فقط ۲۰۰ دالر یا ۱۰ هزار افغانی پول برداشت کنند.
برخی افغانها میگویند، اگر مشکلاتشان به همین منوال ادامه داشته و نتوانند سپردههایشان را مطابق ضرورتشان از بانک بیرون کنند، پس از این به جای گذاشتن پولهایشان در بانکها، مناسب میدانند آن را در یک مکان امن دیگری نگهداری کرده و معاملاتشان را هم از طریق صرافیها انجام بدهند.
پیش از این اما شماری از آگاهان اقتصادی به رادیو آزادی گفته بودند که برای جلب دوبارۀ اعتماد مردم باید اقدامات بیشتری انجام شود تا مردم تشویق شوند پولهای خود را دوباره به بانکها بسپارند و به گفتۀ آنها، این سرمایهها در گردش قرار میگیرند و نقش مهمی در بهبود اقتصاد افغانستان دارند.