یکی از این خبرنگاران، ثنا عاطف، گزارشگر رسانهی آنلاین «زن تایمز» است که اخیراً جایزهی «شجاعت در روزنامهنگاری» امسال را از سوی بنیاد بینالمللی رسانههای زنان (آی دبلیو ام اف) دریافت کردهاست.
اما به گفتهی زهرا نادر، مدیر مسئول زن تایمز، این نام مستعار اوست، زیرا به دلایل امنیتی نمیتواند با نام اصلیاش فعالیت کند و به همین دلیل نیز حاضر به مصاحبه با رسانهها نیست، اما با آن هم، خانم نادر افزود که ثنا عاطف به گونهی آنلاین در مراسم اعلام این جایزه شرکت کرده بود.
به گفتهی او، ثنا عاطف از جنوب افغانستان با این رسانه همکاری میکند.
خانم نادر این جایزه را در شرایطیکه به گفتهی او بسیاری از زنان در افغانستان از فعالیت رسانهای بازماندهاند، افتخاری بزرگ برای این خبرنگار و تمامی زنان خبرنگار افغان میداند: "در چنین شرایطیکه همکار ما، ثنا عاطف، این جایزه را دریافت میکند، واقعاً یک افتخار بزرگ است، وقتی این جایزه اعلام شد، گلویش را بغض گرفت و اصلاً باورش نمیشد که برندهی این جایزه شده باشد، او با مشکلات زیادی روبهرو است، نخست اینکه نامش مستعار است، برای یک خبرنگار زن که سه سال تلاش میکند و کار میکند تا برای خود امتیاز کسب کند، این بسیار مهم است، اما در افغانستان همکاران ما به دلیل مشکلات امنیتی نمیتوانند این کار را انجام دهند."
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، از اهدای جایزهی «شجاعت در روزنامهنگاری» از سوی بنیاد بینالمللی رسانههای زنان (آی دبلیو ام اف) به ثنا عاطف، خبرنگار افغان استقبال کردهاست.
این سازمان در اعلامیهای که روز گذشته با رسانهها شریک کرده، گفته است که این جایزه نمادی نیرومند از پایداری، قدرت و صداقت خبرنگاران زن افغان است.
در اعلامیه همچنین آمده که فعالیتهای ثنا عاطف نمایانگر روحیهی شکستناپذیر خبرنگاران زن افغان است که نمیخواهند صدایشان خاموش شود.
سهیلا یوسفی، مسئول بخش ارتباطات با رسانهها و عضو کمیتهی دادخواهی زنان خبرنگار سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، در صحبت با رادیو آزادی گفت: "کمیتهی دادخواهی زنان خبرنگار سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان، ضمن پشتیبانی از ثنا عاطف و تمامی خبرنگاران زن در افغانستان، متعهد است تا در قسمت تأمین عدالت برای آنان و حفظ استقلال رسانهای شان تلاش نماید و فعالیتهای حرفهای و شجاعانهی آنان را بهعنوان نمادی از مقاومت و آگاهی، به سطح جهانی برجسته نماید."
بنیاد بینالمللی رسانههای زنان (آی دبلیو ام اف) نیز با اعلام نام ثنا عاطف همراه با سه خبرنگار دیگر در وبسایت رسمیاش گفته است که جایزهی «شجاعت در روزنامهنگاری» نشان میدهد که خبرنگاران زن به حاشیه رانده نمیشوند، خاموش نمیمانند و شایستهی آن اند که به دلیل ایستادگی در برابر دشواریها، مورد ستایش قرار گیرند.
این بنیاد همچنین افزوده که تا کنون بیش از صد خبرنگار زن از ۵۶ کشور جهان را مورد تقدیر قرار دادهاند.
این جایزه در حالی به ثنا عاطف، خبرنگاری که با نام مستعار در افغانستان فعالیت دارد، اهدا شده که خبرنگاران زن در این کشور میگویند با مشکلات جدی مواجه اند.
آنان پیش ازین در صحبت با رادیو آزادی گفته بودند که اجازهی شرکت در نشستها و کنفرانسهای خبری را ندارند، در دسترسی به اطلاعات با موانع روبهرو اند و اجازهی تهیهی گزارش دربارهی موضوعات انتقادی به هیچ وجه برایشان داده نمیشود.
با این حال، در یکی از گزارشهای ثنا عاطف که زهرا نادر، مدیر مسئول رسانهی آنلاین «زن تایمز»، با خبرنگار رادیو آزادی شریک ساخته، به موارد مختلف محدودیتهای حکومت طالبان بر فعالیت خبرنگاران زن اشاره شدهاست.
این درحالیست که طالبان بارها ادعا کردهاند که در چارچوب شریعت اسلامی و منافع ملی به حمایت از رسانهها و خبرنگاران متعهد هستند.