لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۶ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۵۳

حکومت طالبان پیشنهاد ایجاد بازارهای مرزی میان افغانستان و پاکستان را رد کرد


عبور مسافران از تورخم ،عمده ترین گذرگاه تجارتی میان افغانستان وپاکستان ، آرشیف
عبور مسافران از تورخم ،عمده ترین گذرگاه تجارتی میان افغانستان وپاکستان ، آرشیف

به گزارش رسانه‌های پاکستانی، این پیشنهاد از سوی اسلام آباد برای ایجاد بازارهای مرزی با ایران و افغانستان ارائه شده بود که از سوی حکومت طالبان رد شده است.

شماری از تاجران افغان و پاکستانی ایجاد بازارهای مرزی را برای گسترش تجارت میان دو کشور موثر می‌دانند.

اما اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان می‌گوید در شرایطی که روابط تجاری میان این دو کشور در وضعیت حساسی قرار دارد، به جای ایجاد بازارهای مرزی باید به مسایل دیگر توجه شود.

در پی تنش‌های اخیر در روابط دیپلماتیک میان افغانستان و پاکستان، حکومت طالبان پیشنهاد ایجاد بازارهای مرزی میان دو کشور را رد کرده است.

خبرگزاری «د نیشن» پاکستان روز چهارشنبه (۱۵ جنوری) به نقل از مجلس سنای این کشور گزارش داده که پیشنهاد ایجاد بازارهای مرزی در مناطق هم‌مرز با افغانستان و ایران از سوی وزارت تجارت پاکستان ارائه شده بود.

در گزارش آمده که هدف از ارائه این پیشنهاد توسعه امکانات تجاری محلی در مناطق کمتر توسعه‌یافته بوده است.

همچنین در گزارش به ساخت ساختمان‌های بازارهای مرزی میان پاکستان و ایران اشاره شده، اما آمده که این بازارها هنوز فعال نشده‌اند.

جزئیات درباره این که حکومت طالبان چرا این پیشنهاد را رد کرده ، ارائه نشده است.

برای بررسی دلیل آن، از اخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت صنعت و تجارت طالبان، ، پرسیده شد، اما تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

شماری از تجار افغان و پاکستانی می‌گویند ایجاد بازارهای مرزی میان دو کشور می‌تواند به گسترش تجارت و مفاد به آنان کمک کند.

حمید گل، یک تاجر افغان، به رادیو آزادی گفت:

«هر جایی که بازار ساخته شود، به‌ویژه میان دو کشور مثل پاکستان و افغانستان، می‌تواند برای هر دو کشور مفید باشد و به نفع همه تاجران ما تمام شود.»

روح‌الله، یک تاجر پاکستانی، نیز درخواست مشابهی دارد:«اگر این کار انجام شود، نه تنها به تاجران بلکه بیشتر به مردم عادی سود می‌رساند، زیرا دسترسی آسانی به محصولات هر دو کشور در مرز خواهند داشت. این یک اقدام بسیار خوب است و ما می‌خواهیم که این بازارها ایجاد شوند.»

اما اتاق مشترک تجارت افغانستان و پاکستان می‌گوید، به جای ایجاد بازارهای مرزی، ضروری است که به حل مشکلات عمده‌ای که تجارت میان دو کشور را مختل کرده‌اند، توجه شود.

نقیب‌الله صافی، رئیس اجرایی این اتاق، به رادیو آزادی گفت: «از مدتی به این سو، روابط ترانزیتی و تجاری میان افغانستان و پاکستان بسیار بد و حساس شده است. در چنین شرایطی من ضروری نمی‌دانم که به جای کار بر بازارهای مرزی، باید روی مشکلاتی کار شود که باعث کاهش سطح تجارت میان دو کشور شده‌اند.»

حکومت پاکستان با آنکه در گذشته موانع متعددی را بر سر راه فعالیت تاجران افغان ایجاد کرده، پیشنهاد ایجاد بازار های مرزی را مطرح کرده است.

راه‌های ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان چندین بار به دلیل نداشتن ویزه، پاسپورت و سایر اسناد ضروری از سوی حکومت پاکستان بر روی موترهای باربری مسدود شدند که به گفته تاجران، باعث خسارات صدها هزار دالری به هر دو طرف شد.

همچنین، افزایش تعرفه‌های گمرکی بر محصولات تجاری افغانستان از سوی حکومت پاکستان یکی دیگر از مشکلاتی است که تاجران افغان بارها از آن شکایت کرده و آن را عامل زیان به تجارت میان دو کشور دانسته‌اند.

بر اساس معلومات تازه خان جان الکوزی عضو هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان،که اخیرا به رادیو آزادی شریک ساخته ترانزیت کالا های تجاری افغانستان از طریق پاکستان حدود ۸۰ درصد کاهش یافته و تجارت و ترانزیت میان دو کشور به دلیل مسائل سیاسی تا ۶۰ درصد کاهش یافته است.

XS
SM
MD
LG