خبر ها
کریکت بورد پاکستان: افغانها به اعضای تیم کریکت پاکستان اهانت کردند

پاکستان ادعا کرده است که افغانهای تماشاچی در بازی کریکت بین پاکستان و نیوزیلند، اعضای تیم پاکستان را توهین کرده اند.
کریکت بورد پاکستان در بیانیۀ امروز ادعا کرد که "تماشاچیان خارجی در جریان بازی شعارهای ناشایسته" برضد پاکستان سر دادند.
در ویدیو های نشر شده در رسانه های اجتماعی دیده میشود که پرسونل امنیتی مانع درگیری فزیکی بین خوشدل شاه، یکی از بازیکنان تیم پاکستان و شماری از تماشاچیان میشود.
این اتفاق روز شنبه، ۷ ماه اپریل، در بازی که به میزبانی نیوزیلند برگزارش شده بود، اتفاق افتاد.
تا به حال شورای بین المللی کریکت و کدام نهاد مستقل دیگر این ادعای پاکستان را تائید نکرده است.
پاکستان سلسلۀ سه بازی یک روزه و پنج بازی ۲۰ آوره را با نیوزیلند برگزار کرد که در مجموع در ۷ بازی شکست خورد و تنها یک بازی را برنده شد.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
ایالات متحده و ایران در ۱۲ اپریل گفتوگو خواهند کرد، اما درباره «مستقیم» یا «غیرمستقیم» بودن آن اختلافنظر دارند

دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده، گفته است که کشورش در حال مذاکرات «مستقیم» در سطح بالا با ایران است و «ملاقات بسیار بزرگ» در ۱۲ اپریل برگزار خواهد شد.
آقای ترمپ این سخن را دوشنبه در حضور بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل در صحبت با خبرنگاران در قصر سفید ابراز کرد.
عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران تأیید کرده است که قرار است در ۱۲ اپریل نشستی برگزار شود، اما او افزوده است که این مذاکرات «غیرمستقیم» خواهد بود.
او اندکی پس از سخنان ترمپ در مورد مذاکرات، در ۷ اپریل در شبکه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «ایران و ایالات متحده روز شنبه در عمان برای مذاکرات غیرمستقیم در سطح بالا دیدار خواهند کرد. این مذاکرات به اندازهای که فرصت هستند، یک آزمون نیز به شمار میروند. توپ در زمین امریکاست.»
ایران پیش از این بر برگزاری مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده تأکید کرده و گفته است تا زمانی که کمپاین «فشار حداکثری» ترمپ علیه تهران ادامه داشته باشد، مذاکرات مستقیم انجام نخواهد داد.
سرمایهگذاری ۹۷ میلیون یورو در بخش صحت در افغانستان

اتحادیهٔ اروپا اعلام کرده که در حال سرمایهگذاری ۹۷ میلیون یورو در بخش صحت در افغانستان است.
در اعلامیهای که روز دوشنبه از سوی اتحادیهٔ اروپا منتشر شد، آمده است که این کمکها از طریق سازمان جهانی صحت، ادارهٔ حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف) و چند نهاد بشردوستانهٔ دیگر به مصرف خواهد رسید.
همزمان، دفتر نمایندگی اتحادیهٔ اروپا در کابل اعلام کرده که در هماهنگی با یونیسف، برنامههایی را برای تأمین خدمات حیاتی در بخش تغذیه، آب آشامیدنی و حفظالصحه برای کودکان و مادران تمویل خواهد کرد.
هشدار ادارهٔ غذا و زراعت ملل متحد دربارهٔ گسترش ملخها در شمال افغانستان

ادارهٔ غذا و زراعت سازمان ملل متحد، FAO دربارهٔ گسترش ملخها در شمال افغانستان هشدار داده است.
این اداره روز دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که ملخها هنوز در مرحلهٔ تخمگذاری قرار دارند و اگر از همین حالا جلو آنها گرفته نشود، زمینهای زراعتی در ولایتهای کندز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ آسیب خواهند دید.
وزارت زراعت و مالداری حکومت طالبان گفته است که برای جلوگیری از گسترش ملخها در شمال افغانستان، کمپینهای سمپاشی را راهاندازی کرده است.
تاکید وزیر خارجهٔ ایالات متحده بر اهمیت تداوم همکاری بین کشورش و پاکستان در زمینهٔ مبارزه با تروریزم

مارکو روبیو، وزیر خارجهٔ ایالات متحده و اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر خارجهٔ پاکستان بر اهمیت تداوم همکاریها میان دو کشور در زمینهٔ مبارزه با تروریزم تأکید کردند.
در بیانیهٔ وزارت خارجهٔ ایالات متحده به نقل از تامی بروس، سخنگوی این وزارت آمده است که در مکالمهٔ تلیفونی روز دوشنبه، آقای روبیو از پاکستان بهخاطر بازداشت و انتقال محمد شریفالله، عضو شاخهٔ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش، به ایالات متحده تشکر کرد.
دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده در نخستین سخنرانی دورهٔ دوم ریاستجمهوریاش در کانگرس در اوایل ماه مارچ از بازداشت شریفالله خبر داد.
آقای ترمپ شریفالله را تروریست و عامل حملهٔ انتحاری ۲۶ اگست ۲۰۲۱ در نزدیکی میدان هوایی کابل خواند و گفت که او را بهتازگی دستگیر کردهاند.
در آن حمله، ۱۳ سرباز امریکایی و ۱۷۰ شهروند افغانستان کشته شدند. داعش مسئولیت این رویداد را پذیرفته بود.
IOM میگوید، پاکستان در ۲ روز گذشته بیش از ۸۰۰۰ مهاجر افغان را اخراج کرده

سازمان جهانی مهاجرت (IOM) امروز گفت که پاکستان در دو روز گذشته بیش از ۸۰۰۰ مهاجر افغان را اخراج کرده است.
به گفتۀ IOM این افغانها شامل مهاجران فاقد اسناد و کسانی میشود که کارت مخصوص شهروندی افغانستان یا ACC را دارند.
حکومت طالبان هم اخراج هزاران مهاجر از پاکستان را تائید کرده اما گفته است که شمار این اخراج شده ها، از اول ماه اپریل تا به حال، بین ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ نفر میرسد.
کمیته اقدام مشترک برای پناهندگان در پاکستان (JAC-R) نیز تائید کرده است که شماری از افغانهای مهاجر توسط پولیس پاکستان زندانی شده اند.
یک عضو این کمیته امروز به رادیو آزادی گفت که مهاجران زندانی شده، حتی غذای کافی برای خوردن ندارند.
ثمرعباس یک عضو این کمیته امروز دوشنبه، ۱۸ حمل، به رادیوآزادی گفت «زنان وکودکان زندانی هستند. ما گزارشهای داشتیم که مسوولان برای خوراک این زندانیان هیچ نوع آماده گی نگرفته اند، که بعدا ازسوی برخی مردم منطقه ومسوولان برایشان فراهم شد".
حکومت پاکستان در بارۀ شرایط نگهداری مهاجران افغان در کمپها و زندانها، تا به حال چیزی گفته است.
درخواست ملل متحد پیش از نشست گروه هماهنگی افغانستان

قرار است نشست گروه هماهنگی افغانستان ACG، طی هفته جاری در شهر استانبول ترکیه برگزار شود. براساس اعلامیهای دفتر ملل متحد در افغانستان که دوشنبه ۷ اپریل منتشر شد، نمایندگان کشورهای عضو تمویل کننده، نهاد های مالی بینالمللی و یوناما در این نشست دورهم جمع خواهند شد.
ملل متحد در افغانستان در مورد تاریخ دقیق برگزاری این نشست چیزی نگفته اما از تمویل کنندگان بین المللی خواسته است تا به حمایت حیاتی خود از مردم افغانستان در سال ۲۰۲۵ ادامه دهد زیرا به گفتۀ این سازمان نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در این کشور به کمک نیاز دارند.
در اعلامیه این سازمان همچنان آمده است که تمویل کنندگان در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳ میلیارد دالر را برای رسیدگی به نیازمندان در افغانستان جمع آوری کردند که این پول ملل متحد را قادر ساخت تا در این زمینه نتایج ملموس را ارائه کند.
پیش از این، روزا اتونبایوا، رئیس دفتر یوناما در افغانستان ماه گذشته در نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد گفت که افغانها با بحران جدی بشری مواجه اند که علل آن جنگهای چند دههای، تغییرات اقلیمی و فقر است.
امریکا در پی حملات روسیه با کییف ابراز «همبستگی» کرد

سفیر ایالات متحده پس از چندین حمله روسیه به مناطق غیرنظامی، با ابراز «همبستگی» با کییف، واکنشی نشان داد؛ این در حالی است که یک روز پیش از آن، رئیسجمهور اوکراین، ولودیمیر زلنسکی، واشنگتن را بهدلیل آنچه «واکنش ضعیف» در برابر کمپین مرگبار مسکو علیه شهرهای کشورش خواند، مورد انتقاد قرار داده بود.
بریجت برینک، سفیر امریکا، در تاریخ ۶ اپریل در پستی در شبکه اجتماعی X نوشت:
"ما در این روز عزای ملی، در پی حمله موشکی روسیه به کریفیی ریه که منجر به کشته شدن ۲۰ نفر از جمله ۹ کودک شد، با مردم اوکراین ابراز همبستگی میکنیم. عمیقترین همدردی خود را با خانوادهها و عزیزان تمام قربانیان و مجروحان ابراز میداریم."
او افزود:
"از ساعت ۶:۳۰ صبح، کییف و سایر مناطق اوکراین همچنان تحت حملات موشکی بالستیک و کروز روسیه قرار دارند. صدای انفجارهای شدید در پایتخت و گزارشهایی از حمله در چندین شهر شنیده میشود."
در همین حال و در واکنش به حملات بیوقفه به مناطق غیرنظامی، امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، خواستار اتخاذ «اقدامات قاطع» در صورتی شد که مسکو همچنان مانع تلاشها برای دستیابی به توافق صلح شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت ایران عنقریب به افغانستان سفر میکند

سفارت ایران در کابل میگوید که سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت این کشور عنقریب به افغانستان سفر خواهد کرد.
علیرضا بیکدلی، سفیر ایران در کابل ناوقت یکشنبه ۱۷ حمل، این خبر را در شبکه ایکس به دنبال دیدارش با اتابک در تهران، اعلام کرد.
اتابک، با تاکید در مورد اهمیت همکاریهای کشورش با افغانستان گفته که عنقریب در راس یک هیئت به این کشور سفر خواهد کرد.
مقام های ایرانی و حکومت طالبان در افغانستان، هنوز در مورد تاریخ دقیق این سفر چیزی نگفته اند.
این در حالیست که اخیراً سفر مقامهای ایرانی به افغانستان تحت حاکمیت طالبان افزایش چشمگیری یافته است.
پیش از این، عباس عراقچی وزیرخارجه ایران نیز به افغانستان سفر کرده و با مقام های طالبان دیدار نمود.
حکومت طالبان با گذشت نزدیک به چهار سال هنوز از سوی هیچ کشوری به رسمیت شناخته نشده است، اما ایران از جمع معدود کشورهای است که روابط نزدیک با این گروه دارد.
تیمی بروس، سخنگوی وزارت خارجه امریکا در ۱۲ حمل، در یک نشست خبری گفت که حکومت ایران حامی گروه های تروریستی از جمله طالبان و القاعده است.
رهبران فرانسه، مصر و اردن در مورد وضعیت غزه گفتگو میکنند

انتظار میرود که رهبران فرانسه، مصر و اردن، دوشنبه ۷ اپریل در مورد وضعیت نوار غزه در قاهره گفتگو کنند.
این درحالیست که اسرائیل بار دیگر حملات خود به نوار غزه را شدت بخشیده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، یکشنبه ۶ اپریل، وارد قاهره شد و با عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر دیدار کرد.
قرار است مکرون روز سه شنبه به بندر الاریش مصر واقع در نزدیکی غزه سفر کند که در آنجا وضعیت بشردوستانه غزه را ارزیابی خواهد کرد.
براساس خبرگزاری فرانس پرس، مکرون میگوید که در مورد وضعیت غزه بحث های گستردهای را انجام خواهد داد.
مکرون افزوده که مصر و اردن نقش مهمی در پایان دادن به جنگ در این منطقه دارند.
اسرائیل از ۱۸ مارچ امسال، پس از برقراری آتشبس موقت، حملات خود را بر غزه از سر گرفت.