بر خلاف گذشته، حال بخشهای مرکزی و پر تجمع شهر کابل شاهد تجمعات گسترده معتادان نیست، اما معتادان بی سرپناه به دور از چشمان مردم در ویرانههای شهر و پسکوچهها به استفاده از مواد مخدر ادامه میدهند.
معتادان جوان حالا ترجیح میدهند که بجای سایر انواع مواد مخدر، از تابلیتهای نشهآور استفاده کنند
شهریان کابل یکی از دلایل ناپدید شدن تجمعات معتادان را رو آوردن اکثریت این معتادان به تابلیتهای نشهآور میدانند که به گفته آنان، برخلاف استفاده از تریاک، هیرویین و شیشه که به شکل دودی و در تجمعات استفاده میشود، استفاده از تابلیتها بگونه مخفی صورت میگیرد.
جبران ۲۸ ساله، باشنده کابل میگوید، معتادان جوان حال ترجیح میدهند که بجای انواع دیگر مواد مخدر، از تابلیتهای نشهآور استفاده کنند.
" در کل معتادان حضور دارند، معتادانی نیز استند که شناخته نمیشوند، چون یا از تابلیتهای نشهآور استفاده میکنند و یا از شراب و انواع دیگر مواد مخدر. "
این باشنده شهر کابل یک علت رو آوردن جوانان به تابلیتهای نشهآور را دسترسی آسان به آن و ارزان بودن این تابلیتها میداند.
مرتضی، باشنده دیگر شهر کابل میگوید که فروشنده گان تابلیتهای نشهآور بگونه آزاد در مناطق مرکزی شهر این تابلیتها را بالای جوانان به فروش میرسانند و کسی مانع آنان نمی شود.
" دولت بازخواست آن را نکرده است، همین حال هم که ببینید، در همین نزدیکیها در کارته سه و کارته چهار تابلیتکا به فروش میرسد."
مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیۀ طالبان در کابل میگوید که آنها در یک سال گذشته، صدها فروشندۀ مواد مخدر را دستگیر و به محاکم معرفی کرده اند
خبرنامههای که توسط وزارت داخله حکومت طالبان در صفحه ایکس (تویتر سابق) این وزارت نشر میشود، نشان میدهد که در اکثریت واقعات کشف مواد مخدر، حال تابلیتهای نشهآور ضبط میشود و شمار آن به صدها هزار تابلیت در ماه میرسد.
موسی کلیم عظیمی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه کابل میگوید، فروشنده گان مواد مخدر در این شهر فعالیت دارند و آنان تنها در یک سال گذشته صدها تن آنان را دستگیر و به محاکم معرفی کرده اند.
" در یک سال گذشته بیش از سه هزار تن را که در کابل مواد مخد را به فروش می رساندند، دستگیر و به محکمه معرفی کردیم. حال تعداد فروشنده گان مواد مخدر خیلی کم شده و فروش آن را هم به صفر کاهش خواهیم داد."
ارقام بدست آمده از مراکز ترک اعتیاد در شهر کابل نشان میدهد که اکثریت معتادان داخل بستر در این مراکز، معتادانی اند که حد اقل در سه سال گذشته دو تا سه بار در این مراکز بستری شده اند.
کارمندان صحی این مراکز در صحبت با رادیو آزادی، دسترسی آسان به تابلیتهای نشهآور را علت عمده اعتیاد مجدد افراد تداوی شده به مواد مخدر میدانند.