لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۴

توسعهٔ روابط تجارتی چین و حکومت طالبان؛ نخستین محمولهٔ اموال چین از بندر حیرتان وارد افغانستان شد


تصویر آرشیف: بندر حیرتان در ولایت بلخ که قبلا در زمان حکومت جمهوریت نیز قطار آهن اموال چین از این مسیر به افغانستان وارد شده بود.
تصویر آرشیف: بندر حیرتان در ولایت بلخ که قبلا در زمان حکومت جمهوریت نیز قطار آهن اموال چین از این مسیر به افغانستان وارد شده بود.

اولین قطارکالاهای تجاری افغانستان روز شنبه پس از عبور از خاک قزاقستان و ازبکستان وارد مزار شریف شد.

وزارت تجارت و صنایع حکومت طالبان در بیانیه ای در صفحه ایکس خود اعلام کرد که این قطار در ۵۵ کانتینر بارگیری شده و در ظرف ۲۲ روز وارد افغانستان شده است. در این بیانیه آمده است که این قطارهنگام بازگشت بخشی از کالاهای صادراتی افغانستان را با خود به چین و سایر کشورهای مسیر خواهد برد.

در همین حال، یووشیایونگ، نماینده ویژه چین در امور افغانستان و جاوشینگ، سفیرچین به روز شنبه با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی ریاست الوزرا و مقامات دیگر حکومت طالبان در کابل، دیدار کرد.

حکومت طالبان تاکنون از سوی هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشده است، اما چین تنها کشوری است که با وجود اینکه حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته، اما روابط محکمی با کابل برقرار کرده است.

غوث جانباز تحلیل گر سیاسی
غوث جانباز تحلیل گر سیاسی

غوث جانباز تحلیل گر سیاسی در گفتگو با رادیو آزادی در مورد اینکه طالبان از چین و چین از طالبان چی انتظاراتی دارد، می گوید:

«طالبان دو خواست اصلی از چین دارد. یکی از خواسته های آنها به رسمیت شناختن حکومت شان است. و از سوی دیگر، طالبان چشم به راه این هستند که چین در کمک های اقتصادی با طالبان همکار باشد. چین می خواهد که هیچ نوع خطری از جغرافیای افغانستان متوجه چین نشود. چین همواره دنبال طرح های اقتصادی در افغانستان است و هیئت ها و شرکت های چینایی پیوسته از افغانستان دیدار می کنند.»

طالبان تلاش دارند تا حکومت چین آنان را به رسمیت بشناسد

در عین حال که چین روابط نزدیک خود را با افغانستان تحت حاکمیت طالبان حفظ می کند، نگرانی های زیادی از سوی افغانستان نیز دارد.

طالبان قبل از به قدرت رسیدن دوباره در افغانستان، آنها سابقه روابط نزدیک با شبه نظامیان اویغور چین و برخی گروه های دیگر را داشتند که برخی از آنها در منطقه و برخی در جهان به عنوان گروه های تروریستی شناخته می شوند، اما پس ازینکه در اگست ۲۰۲۱ دوباره در افغانستان به قدرت رسیدند، آنها همواره تاکید کرده اند که اجازه تهدید از خاک افغانستان به هیچ کشوری را نمی دهند.

پس از کشته شدن یک شهروند چینی و زخمی شدن چهار تن دیگر در خاک تاجیکستان در نزدیکی مرز افغانستان در ۲۷ عقرب، نماینده ویژه چین در امور افغانستان با مرکز ارتباطات بین المللی پکن در این مصاحبه ابراز نگرانی کرد که بیش از۲۰ گروه تروریستی در افغانستان فعال هستند. یووشیایونگ گفت که این گروه ها امنیت چین و دیگر کشورهای منطقه را تهدید می کنند.

XS
SM
MD
LG