لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۳۹

نخستین محمولهٔ اموال تجارتی افغانستان از چین با استفاده از خط آهن به شهرک حیرتان منتقل می‌شود


خط آهن منطقه حیرتان در ولایت بلخ، قرار است محموله تاجران افغان از چین از همین مسیر به افغانستان منتقل شود.
خط آهن منطقه حیرتان در ولایت بلخ، قرار است محموله تاجران افغان از چین از همین مسیر به افغانستان منتقل شود.

سفارت حکومت طالبان در بیجینگ روز پنج‌شنبه «۳۱اکتوبر» با نشر خبرنامۀ اعلام کرده که این قطار باربری از ولایت جیانگسوی شهر نانتونگ چین به مقصد حیرتان بارگیری شده‌است.

بر اساس معلومات این سفارت، محموله نخست این قطار شامل ۵۰ کانتینر از کالاهای تجاری است که انتظار می‌رود سفر آن حدود ۲۰ روز تا حیرتان طول بکشد.

در خبرنامه سفارت حکومت طالبان در بیجینگ همچنین به نقل از مقام‌های شهر نانتونگ چین آمده که روند انتقال کالا میان دو کشور ادامه خواهد داشت.

بلال کریمی سفیر حکومت طالبان در بیجینگ در سخنرانی خود در این مراسم که شماری از مقام‌های چین نیز حضور داشتند گفت که این پروژه می‌تواند به تقویت همکاری‌های اقتصادی و تجاری افغانستان و چین کمک کند.

به‌گفته آقای کریمی این پروژه ریلی بخشی از ابتکار «یک کمربند و یک راه» چین است که با هدف تقویت زیرساخت‌ها و شبکه‌های تجاری در سراسر آسیا انجام می‌شود.

خان‌جان الکوزی، مسئول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان
خان‌جان الکوزی، مسئول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان

خان‌جان الکوزی، مسئول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در این مورد به رادیو آزادی می‌گوید: "اخیراً شما در جریان هستید که در کراچی مشکلات ایجاد شده و ترانزیت ما از چین روز‌به‌روز کم شده می‌رود، یک وقت ما دو میلیارد دالر با چین واردات داشتیم، اما از یک‌ میلیارد هم پایان آمده، این قطار که از چین به افغانستان می‌آید برای تاجران سهولت فراهم خواهد کرد و در صادرات و واردات افزایش به میان خواهد آمد."

با این حال آگاهان اقتصادی ضمن استقبال از افتتاح این قطار می‌گویند، اگر اموال تجارتی افغانستان اجازهٔ صادرات از طریق این قطار نداشته باشند برای تاجران افغان مشکل‌ساز خواهد بود.

آذرخش حافظی یکی از این آگاهان به رادیو آزادی گفت:

"اگر این راه به صورت ثابت دوام بکند خوب است، مهم‌ترین مسئله این است که از این طرف اموال تجارتی افغانستان اجازهٔ صادرات را داشته باشد، از طریق همین واگون‌ها و واگون‌ها خالی نرود، بخاطری‌که اقتصادیت ندارد و دوام پیدا کرده نمی‌تواند و برای تاجر بسیار قیمت تمام می‌شود، ترجیح ما این است که اگر بندر خودما با چین باز شود بسیار ارزان تمام می‌شود، زیرا در هر کانتینر بین دو الی دونیم هزار دالر هزینه ترانسپورت به وجود می‌آید."

آذرخش حافظی یکی از آگاهان امور اقتصادی افغانستان و منطقه
آذرخش حافظی یکی از آگاهان امور اقتصادی افغانستان و منطقه

این درحالی‌ست که پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، چین تعامل اقتصادی خود را با این کشور حفظ کرده و قراردادهایی را در بخش پروژه‌های معدنی و زیربنایی حکومت طالبان منعقد کرده‌است.

گفتنی‌ست که حدود ۱۰ سال قبل اولین محمولهٔ قطار باربری از چین به افغانستان رسیده بود. در آن زمان در سه مرحله صورت گرفته بود که نزدیک به سه هزار تن کالاهای تجاری و حدود ۷۵ کانتینر شامل آن می‌شد.

اما به‌گفتهٔ مقام‌‌ها آن زمان این پروژه به خاطر این‌که تنها واردات صورت می‌گرفت و صادرات وجود نداشت، ادامه پیدا نکرد.

XS
SM
MD
LG