سفارت افغانستان در بریتانیا چند هفته پس از بی اعتبار خوانده شدن کارمندانش از سوی حکومت طالبان، بسته شد.
یک مقام سفارت که بخاطر حساسیت موضوع خواست نام و صدایش در این گزارش منتشر نشود، در پیام نوشتاری به رادیو آزادی تایید کرد که سفارت به روز پنجشنبه، ۲۵ سپتمبر مسدود شد.
به گفتۀ این مقام، وزارت خارجۀ بریتانیا، ساختمان سفارت افغانستان را تحویل گرفته است.
او افزود که تاکنون هیچ راه حل یا بدیلی برای ارائه خدمات کنسولی برای پناهجویان افغان مقیم بریتانیا معرفی نشده است.
به گفتۀ این مقام، دیپلومات های سفارت هم مجبور استند در این کشور درخواست پناهندگی دهند.
دفتر مطبوعاتی وزارت خارجه بریتانیا در نزدهم ماه سنبله به رادیو آزادی گفته بود که با وصف بسته شدن سفارت افغانستان، آن ها یکجا با شرکای خود به حمایت از افغان ها و ارائه کمک های بشردوستانه به بسیاری از نیازمندان افغان ادامه می دهند.
یک سخنگوی این وزارت افزوده است که به دنبال برکناری کارمندان سفارت افغانستان در بریتانیا از سوی طالبان، سفارت بسته می شود.
شماری از پناهجویان افغان در بریتانیا بخاطر مسدود شدن سفارت افغانستان در این کشور نگران استند.
عبدالله ستاری یکی از آن ها می گوید که سفارت افغانستان، نمایندگی دیپلوماتیک افغان ها بود و بسته شدنش به تمامی افغان ها زیان می رساند:
"واقعاً ما زیانمند می شویم، زیرا همه کار ما به سفارت وابسته است و سفارت هویت ماست. همه افغان ها و جامعه افغانی نگران استند که اگر سفارت بازگشایی نشود، آیندۀ شان چه خواهد شد و رسیدگی به اسناد و مشکلات دیگرخود را به چه کسی راجع خواهند کرد."
آصف روفی، پناهجوی دیگر افغان در بریتانیا است.
او به رادیو آزادی گفت، که بسته شدن سفارت بسیار نگران کننده است:
"ما در این جا ماموریت دیپلوماتیک کشور خود را از دست می دهیم. بسته شدن این نمایندگی برای پناهجویان افغان مقیم انگلستان خبر بسیار بدی است و اثرات بسیار بدی دارد. ما بسیار نگران استیم زیرا مشکلات زیادی برای ما ایجاد می کند، نمی توانیم تأیید و تصدیق اسناد مختلف تعلیمی، تحصیلی و سفری خود را دریافت کنیم."
زلمی رسول سفیر سفارت افغانستان در لندن در ۸ سپتمبر در شبکۀ ایکس یا تویتر سابق نوشت که بنا به درخواست رسمی کشور میزبان، این سفارت در ۲۷ سپتمبر رسماً بسته می شود.
این پس از آن است که بریتانیا به دیپلومات های سفارت افغانستان در لندن ۹۰ روز مهلت داد تا سفارت را ببندند.
به آن ها دو گزینه هم مشخص شده: در بریتانیا درخواست پناهندگی دهند یا آن کشور را ترک کنند.
وزارت خارجۀ حکومت طالبان در سی ام ماه جولای اعلام کرد که خدمات کنسولی ۱۴ نمایندگی دیپلوماتیک افغانستان در بیش از ده کشور اروپایی، کانادا و استرالیا را نمی پذیرد.
این وزارت در بیانیه ای مدعی شده بود که این سفارتخانه ها با حکومت طالبان هماهنگی ندارند و در فساد دست دارند، ادعایی که از سوی دپلوماتان نظام جمهوری مخلوع افغانستان بی اساس خوانده شده است.
در ۱۲ سپتمبر سفارت افغانستان در ناروی بسته شد و پیش از آن در واشنگتن نیز سفارت این کشور مسدود شده بود.